Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ЗАВРШЕН ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ

Datum: 19.03.2019 | Kategorija : Vesti

Завршен је још један Европски Шампионат, најјаче европско репрезентативно такмичење после Купа шест нација. Репрезентација Грузије и викенд пре последњег кола одбранила титулу и ставила на муке челне људе Рагби Еуропе федерације са питањем: Дали Грузија заслужује да игра ранг изнад овог, то јест да ли је достојна Купа шест нација? Рагби Еуропе у сарадњи са Светском Рагби федерацијом разматра могућност новог такмичења, по којем би последњи из Шест нација играо бараж за опстанак против победника Европског Шампионата. За сад је то још увек на бази теорије, па остајемо да видимо шта ће се издешавати. Шампион Грузија је ово коло гостовала Русији и остварила победу 6:22. Русија која је доста солидно одиграла читаво првенство, овим поразом је пала на четврто место. Највеће изненађење ове године је Шпанија. Црвена Фурија, као што им и надимак каже је фуриозно одиграла читав шампионат. Гостовали су ово коло Немачкој, која се надала победи и опстанку, али је Шпанија заслужено славила 10:33. Немачка је свакако највеће разочарење првенства, јер је ова репрезентација, подсетимо се била надомак Светког Првенства, играјући последњу фазу квалификација за то такмичење и замало се пласирала на исто. Последњи меч на такмичењу су одиграли Белгија и Румунија. Белгија, чувши резлтат из Хајделберга, одиграла је више него опуштено. Румуни поред тога што су били фаворити, нису ништа препустали случају и заслужено су салвили 17:43 на стадиону Краљ Бодуен у Бриселу. Дакле Грузија је освојила такмичење и Гренд Слем, победивши све противнике. Шпанија је заузела друго место са 18 бодова, Румуни трећи са 15. Русија је са две победе и три пораза четврта са 11 бодова. Белгија је препоследња са 4 бода, док су Немци завршили такмичење без иједног освојеног бода. 

 

Што се тиче неких статистичких параметара ствари стоје овако: Грузији је ово 11. титула, од тога 8. Гренд Слем. Најбољи стрелац на турниру је Румун Флорин Влајку са 39 поена, док је највише есеја постигао Грузијац Мириан Модебадзе, укупно 5. Немци ће противника за опстанак сазнати можда већ прве недеље априла, јер је Португалија, као највећи конкурент за освајање Европског Трофеја за сада стопроцентна са учинком.

Погледајте снмимке свих одиграних утакмица последњег кола Европског Шампионата

Русија – Грузија

Немачка – Шпанија

Белгија – Румунија

 

У Европском Трофеју одигране су две утакмице и то обе у недељу. Португалија је гостовала репрезентацији Швајцарске и показала да је заиста најквалитетнија селекција ове године у овом такмичењу. Победом од 14:48, Португалци су учврстили прву позицији са три победе из три утакмице. Занмљив дуел је виђен је у Чешкој, где је истоимена репрезентација угоситла Холандију. Чешка је јурила прву победу, док ни Холандија у случају тријумфа остала у трци за прво место. Чеси су водили до пред сам крај, али су Холандђани успели да постигну есеј у 80. минуту и уз успешну конверзију стигли до тријумфа 22:24. Овим поразом Чешка је остала последњепласирана екипа свега једним бодом и остаје им до краја велика борба за опстанака у овој дивизији. 

 

Погледајте снимке обе одигране утакмице протеклог викенда.

Швајцарска – Португалија

Чешка – Холандија

 

Нама је свакако било занимљиво овог викенда да испратимо и Конференцују 1 југ, која ранг изнад тренутно дивизије где се налази наша селекција, репрезентација Србије. Главни актери су били Израел и Босна и Херцеговина. Израелци су просто демолирали Босанце и са 40:0, Босну приковали за дно табеле, док је Израелу ово била последња утакмица у овом такмичењу и са две победе и два пораза су тренутно на сигруним другоим месту, кое им не доноси ни пласман у ранг изнад, а ни испадање у нижи ранг. Погледајте тренутну табелу и снимак утакмице Израел – Босна и Херцеговина.

 

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.