Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ЈУНИОРИ ЈУНАЧКИ

Datum: 31.05.2016 | Kategorija : Vesti

IMG_20160521_130747-1

И ова субота је била у знаку јуниорског рагбија. Стари знанци су поново одмерили снаге: БРК Црвена Звезда-РК Рад: 17-29 (12-17). Сам резултат говори много- неизвесна рагби борба до последњег звиждука судије Лелика! На Ади је на терену и око њега било веома врело, што због летње температуре, што због атмосфере на самом спортском борилишту.

Кренуло је фуриозно: већ у 5. минуту Марко Васић соло продором вара све линије одбране Рада и постиже есеј. Рано вођство црвено-белих је послало јасну поруку момцима у плавој опреми-борба за јуниорски Куп је тек почела! Играчи Рада одговарају на прави начин и на овом сусрету изузетно мотивисани Лука Нешић постиже есеј на препознатљив начин. Минут 7., 5-7. Није се дуго чекало на промену резултата, Урош Рајовић, играч друге линије мелеа Рада, постиже нови есеј и повећава предност на 5-12. Да и играчи линије постигну поене за Рад у овом делу меча, побринуо се деми наше екипе Аљоша Аврамовић и донео нову промену, 5-17. И када је деловало да ће овај број поена бити коначан у првом полувремену, на сцену поново ступа Васић и користи конфузију у одбрани наше екипе и смањује на 10-17. Андрић је успешан у претварању и поставља коначан резултат првог дела 12-17.

Сунце које је беспоштедно пржило као да је додатно распламсало ватру у срцима ових младих момака, па је други део игре почео у још јачем ритму. Упорни напади Звезде доносе изједначење на сусрету  јер у 38. минуту Матија Арсенијевић постиже есеј за 17-17 . Овај део игре припада домаћој екипи која није реализовала неколико изгледних прилика. У 40. минуту Александар Андрић није искористио казнени ударац и пропустио тренутак да донесе прво вођство Звезди на мечу. Играчи Рада су схватили да је ово преломни моменат утакмице и додатно подигли темпо, како у одбрани, тако и у нападу. Добро изграђену акцију линије је материјализовао меле наших јуниора преко Војина Карановића, који постиже нови есеј за Рад из назаустављивог пик-енд-гоу напада. Био је то 45. минут, резултат 17-22, а темпо је и даље био паклен! Жестоки дуели и велика борба рађа још једну изузетну акцију, коју опет крунише Лука Нешић полагањем лопте по средини есеј простора домаћина. За додатна два поена се побринуо Јован Хаџић претварањем и поставља коначан резултат 17-29.

Крај овакве утакмице је озарио уморна али поносна и победом осокољена лица младих играча Рада. Срдачан поздрав и искрене честитке дојучерашњих саиграча из јуниорског националног тима још су више улепшали дивну  слику са рагби терена на Ади тог врелог суботњег поподнева. Као што и доликује, честитамо свим учесницима ове сјајне представе, а нашим борбеним момцима поручујемо да овакве утакмице рађају шампионе и будуће рагби асове. До краја Куп такмичења за категорију јуниори остала је још једна утакмица, за коју смо сигурни да ће бити једнако занимљива као две претходне.

БРК Црвена звезда: Марковић, Бабић, Радиновић, Шврака, Васић, Алексић, Спасеновић, Андрић, М. Арсенијевић, Адамовић, Црни, Р. Арсенијевић, Тинтор, Хебар, Јоцић.

РК Рад: Карановић, Нешић, Младеновић, Рајовић, У. Славић, Михајловић, Хаџић, Аврамовић, Л. Славић, Вишњић, Ћирић, Сташић, Вукотић, Стефановић, Јерковић.

Поени БРК Црвена звезда:
Есеји: Васић 2, М. Арсенијевић
Конверзија: Андрић

Поени РК Рад:
Есеји: Лука Нешић 2, Аврамовић, Карановић, Рајовић
Конверзије: Хаџић 2

САМО РАД!

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.