Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

КУП ШЕСТ НАЦИЈА – ЧЕТВРТО КОЛО

Datum: 07.03.2019 | Kategorija : Vesti

После мале паузе овог викенда се наставља Куп шест нација. Четврто коло је на реду. Коло које нам теоретски може донети шампиона за ову годину, но кренимо редом… У суботу су на програму два меча. У Единбургу на Марифилду Шкотска ће да угости Велс, а истог дана Енглеска ће имати најлакши задатак, јер дочекује Италију. Чињенично стање говори да ако Велс пбеди Шкотску, а Италија изенани Енглезе и однесе сав плен, Велс ће постати нови шампион. У недељу Ирска ће покушати да остане у трци за одбрану титлу, а препрека на том путу им је Француска. Велс је тренутно водећи са 12 бодова, Енглеска и Ирска имају исти скор, али енглези су у предности због једног више бонус бода. Француска победом против Шкотске у прошлом колу је престигла Шкотску на четвртом месту. италија је и даље без бодова. Најава мечева четвртог кола:

Шкотска – Велс

Субота 15:15ч у Единбургу, стадион Марифилд

Након слабог издања у Францускуој у прошлом колу Шкоти ће покушати да се “оперу” пред својим навијачима. Противник са друге стране, победом, има историјску прилику да се нађе на корак до освајања овог трофеја, на који чекају од 2013. године. Велс је свакако видно мотивисан после победе против Енглеза у прошлом колу (21:13. )У укупном скору Велс је бољи од Шкотске, али Шкоти на свом терену имају много боље резултате. Ипак Велс је засигуно фаворит у овом мечу, што због одличне форме, што због чињенице да су у последњих 15 година, само два пута губили од Шкота. Последњи међусобни дуел ове две селекције су одиграле на јесен прошле године и том тест мечу славио је Велс као домаћин 21:10, док је последњи дуел који је одигран на Марифлиду припао Шкотској 29:13.

 

Енглеска – Италија

Субота 17:45ч у Лондону, стадион Твикенхајм

Енглези немају више права на грешку. Лоша игра у другом полувремену их је довела у ситуацију да јуре прво место, и надајући се да ће тренутно провопласирани Влес да поклекне на неком од преостала два степеника. за Енглезе је ово сјајна прилика да се такође и морално врате, јер је противник, баш какав би пожелели. Италија ће као гост покушати да се домогне, ако не прве победе, онда макар једног дефанзивног или офанзивног бонус бода. Историјски гледано, Енглези су у сваком мечу против Италије били надмоћни, а последњи сусрет ове две екипе се десио у Куп шест нација, прошле године у Риму, где је Горди Албион славио 15:46.

 

Ирска – Француска

Недеља 16:00ч у Даблину, стадион Авива

Ирска се у потпуности вратила у борбу за одбрану титуле од прошле сезоне. У прошлом колу су савладали Италије као гости и том победом су смањили бодовну предност Велса на 3 бода, однсоно Енглеске, која је сада само један бод испред Зелених. Ипак и то што су домаћини и што су подигли форму, неће им бити лако против тредицинално неугодних Француза. Ирци се уздају у статистику, јер су у последњих шест дуела, чак пет пута изашли као победници. Занимљив податак је то да Ирска као домаћин има има 21. победу, исто колико и Французи, док се 6 мечева завршило без победника. Последњи дуел, ове две селекције су одиграле у прошлој сезони Купа шест нација. Галски Петлови су били домаћини, а већина нас памти ту сјајну утакмицу, кад је Џони Секстон дроп голом у надокнади времена донео тријумф својој елкипи за 13:15.

 

Куп шест нација за играче до 20 година се такође наставља. Сви мечеви су на програму у петак: Ирска – Француска 20:15ч, Шкосткса – Велс 20:30, Енглеска – Италија 20:45. Ирска ће  у случају победе против Италије освојити титулу. Последњи пут “мали” Ирци су тријумфовали 2010. године.

 

Код жена први меч четвртог кола грају у петак Шкотска – Велс од 20:35ч. У суботу су на програму два меча, Енглска – Италија 13:05ч и Ирска – Француска 20:00ч. Даме из Енглеске и Италије ће одиграти дерби, јер су то тренутно водеће селекције. Победник тог дуела ће пректично постати шампион-  Енглескиње су пре две године биле шампионке, док се Италијанке никад нису домогли највишег постоља

 

Поред Купа шест нација, овај викенд биће резервисан и за најјаче клубове Енглеске, док ће Француски клубови омарати, као и најјачи тимови из Про 14. У Супер рагбију је на програму четврто коло, као и у Евроспком Шампионату. Шести турнир Светске серије у рагбију 7, овог викенда, одржаће се на тлу Канаде у Ванкуверу.

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.