Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ФИНАЛЕ КУПА ШАМПИОНА 2021

Datum: 20.05.2021 | Kategorija : Vesti

У суботу је на програму финале Купа Шампиона, нама такође познатог као Хајникен Купа, за сезону 2020/2021. За титулу клупског првака Старог Континента у не толико код нас  популарном, али нама омиљеном спорту, старом добром рагбију, ће се борити два француска представника Ла Рошел и Тулуз. Утакмица ће бити одиграна на британском храму рагбија, стадиону Твикенхајм у Лондону.

Ла Рошел је рагби клуб из луке на западу Француске. Тим из истоименог града, има свега око 76 000 становника, али мештани тамо воле рагби. Око 500 локалних фирми спонзоришу рагби клуб Ла Рошел. Боје Ла Рошела су жута и црна, а клуб је основан 1898 а председник им је Винсент Марлинга. Ово ће бити прво велико финале за Ла Рошел.

Кључни играци мелеа Ла Рошела су стуб Уини Атонио, огромни играч друге линије, Аустралијанац Вил Скелтон и Новозеланђанин Виктор Вито. Сто се тиче бекова, као носиоци игре се истичу Брис Дулин, Рејмонд Рул и Ихаја Вест. Тренер Ла Рошела је чувени Ирац Ронан О’Гара. О’Гара је остварио блиставу играчку каријеру. Одиграо је 128 утакмица за Ирску и постигао је преко хиљаду поена. За Манстер је одиграо 240 утакмица и постигао је 2 625 поена. Играо је и за Британске и Ирске Лавове. Са Манстером је освојио Келтски куп, Келтско првенство, Провинцијско првенство Ирске и Куп европских сампиона, а са Ирском је освојио Гренд Слем у Првенству Шест Нација. Отац петоро деце, човек из католичке покрајине Манстер, О’Гара је успешно радио као помоћни тренер у Расингу и у најславнијој новозеландској франшизи, Крусејдерсима.

Ла Рошел је на путу до финала, победио у групној фази шкотски Единбург као гост и енглески Бат као домаћин. У нокаут фази такмичења, Ла Рошел је ове сезоне као гост надиграо енглески Глостер у осмини финала. Затим је у четвртфиналу био бољи од енглеског Сејл Шаркса. У полуфиналу је Ла Рошел победио четвороструког шампиона Европе, ирски Ленстер.


 

Са друге стране, Тулуз је један од највећих рагби клубова на Свету. Француски гигант је основан 1907. Боје Тулуза су црвена, црна и бела. Тулуз је двадесет пута био шампион Француске, четири пута је освајао Куп Европских Шампиона, три пута Француски куп. Поред тога, је и два пута био и клупски шампион Света 1986. и 1990. Тулуз има велику армију навијача у јужном делу Француске.

Кључни играци мелеа Тулуза су капитен Зулијен Марсанд, који игра на позицији талонера, Џероме Каино, Сирил Бејл и Царлс Фаумуина, док се међу бековима истичу преискусни Максим Медард, суперсоницни Јузноафриканац Чеслин Колб, затим Французи Антоан Дупонт и Ромејн Нтамак. Тренер Тулуза је француски стручњак Уго Мола, који је као репрезентативац Француске доспео до финала Светског првенства 1999. где су Певци изгубили од аустралијских Валабиса.

Тулуз је ове сезоне на дугом и трновитом путу до финала, прошао следећи пут. У групи је као гост победио Алстер у Белфасту, а као домаћин је службеним резултатом добио Екситер. У нокаут фази такмилења, Тулуз је као гост у осмини финала победио Манстер, па је у четвртфиналу као гост савладао Клермон, а у полуфиналу је као домаћин надиграо Бордо.


 

Ове сезоне у француском Првенству, Тулуз је тренутно први на табели, а Ла Рошел је други. Ова два тима су у претходних неколико месеци два пута одмерили снаге у домаћем Топ 14 првенству. Тулуз је оба пута победио резултатима 39:23 и 11:24. Традиција је на страни Тулуза, али ће се сигурно и рагбисти Ла Рошела, мушки борити за сваки метар терена на легендарном Твикенхајму.

 

Субота 22.5.2021. 17:45

Ла Рошел (Француска)  – Тулуз (Француска) 

 

Да подсетимо да је у петак на програму и финале Купа Европских Изазивача, у коме ће се за пехар борити француски представник Монпеље и енглески великан Лестер. Финале Челинџ Купа је на програму 21.5.2021. са почетком у 21 час.

 

Снимак утакмице полуфинала Купа Шампиона Ла Рошел – Ленстер

Снимак утакмице полуфинала Купа Шампиона Тулуз – Бордо

 

Овом приликом се захваљујемо Петру Бућану, бившег играча рагби клуба Рад, који је уједно аутор целог овог текста.

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.