Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ТРУЈУМФ РАДА ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ (Видео)

Datum: 15.09.2020 | Kategorija : Vesti

Протеклог викенда одиграно је 5.коло Првенства Србије за сениоре. Рад је на Бањици дочекао Војводину и у сјајном мечу, уз прегршт добрих потеза и есеја, славио са 57:27 (24:10). У другој утакмици Партизан је изборио тесну побееду портив БРК Црвене Звезде и славио са 11:10. Овом победом Рад је дошао до четвртог тријумфа из исто толико утакмица и тренутно држи прву позицију, са 20 освојених бодова.

За  дуел Грађевинара и Овнова из Новог Сада као главни судија је делегиран Ненад Матејић, са помоћницима Стефаном Ђорђевићем и Дејаном Штиглићем, а због тренутне ситуације око корна вируса и забране присуствања публике на стадионима, многи су били ускраћени да уживо испрате једну од најзанимљивијих утакмица ове сезоне. 

Рад је од самога старта кренуо јако и одлучно и већ у 2.минуту после неколико фаза стигао до првог есеја преко центра Немање Стошића. Отварач Рада Никола Станковић је успешан у конверзији за вођство Рада од 7:0. Пет минута касније Војводина стиже до свог првог есеја из брзе казне, преко свог демија Банића, после слабе рекације одбране домаћих. Уз неуспешан шут за 2 поена, Воша смањује на 7:5. У13.минуту Рад стиже до новог есеја. После пар фаза мелеа на средини терена, лопта стиже до аријера Уроша Бабића, који сјајним продором неометано полаже лопту у противнички есеј за 12:5. Станковић је опет успешан из конверзије за 14:5. Доста изједначна борба се водила након тога, са доста скрамова и и убацивања лопти са стране. Управо из после једног таквог аута, линија Војводине је одиграла врло добру акцију, с краја на крај и по крилу постижу нови есеј преко Рајка Јанковића, играо се 21.минут, за смањење резлтата на 14:10. Рад се опет конслоидовао и доста добро нападао, али се Војводина одлично бранила. Из такве јаке одбране, гости су направили казну, коју за 3 поена са 30-35 метара успешно користи Никола Станковић, за 17:10. Пред крај првог полувремена, Војводина је мало појачала темпо и били су надомак есеја, али се Рад сјаном одбраном успео одбранити. Ипак тако чврста одбрана је довела и до жутог картона, па је на десетноминутну паузу морао Урош Бабић. Војводина је наставила са притисцима, мећутим Грађевинари су се зналачки бранили, а значајан допринос је дао и капитен на овој утакмици, Миладин Живанов. Он је у том нападу, успоео да изнуди казну, па потом брзим извођењем и соло продором додао лопту до Мирка Ранковића, који сјајним трком, полаже лопту по средини гола за нови есеј. Станковић је опет био успешан за 24:10, што је био и коначан резлтат првог полувремена.

На почетку другог полувремена Рад стиже до новог есеја, после сјајног контра напада. Украдену лоптну од гостију, Рад је наставио напад са неколико фаза у својих 22 метра, а после једне од таквих акција, лопту добија Никола Станковић, који одличним продором, додаје у паду лопту до чепа Мирка Ранковића, који је добро испратио акцију и постиже есеј за 29:10. Само три мунта касније, од самог шута са центра, играчи у црвеним дресовима су направили пиритсак, и дошавши у посед, сјајним продором, Аљоша Маринковић постиже нови есеј за Овнове и уз успешну конверзију, смањује на 29:17 . Играо се 10.минут наставка, и Рад опет стиже до есеја. Неуспешан аут Воше, на пет метера од свог есеја, Граћевинари долазе у посед и молом успешно улазе у есеј простор противника, а егзекутор је био опет Мирко Ранковић. На овој утакмици, расположен за шут је био Никола Станковић, који опет погађа из конверзије за повећање предности на 36:17. У 16 минуту другог полувремена, нови есеј за Војводину. После пар фаза гостију из Новог Сада, лопта долази до центра Луке Раките, који постиже есеј за 36:22. Војводини као да је то дало ветар у леђа, па после шута се центра, брзо дошли у посед и били надомак есеја. Готово пет минута активне игре резултирало, сјајним индивидуалним потезом Живaнова. Капитен тима са Бањице је опет изнудио казну и брзим извођењем пробио одбрану гостију. Лопта долази до Уроша Бабића, који одличним соло продором у паду додаје до Мирка Ранковића, који постиже свој четврти есеј на овој утакмици, чиме је свакако понео епитет једоног од играча утакмице. Успешну конверзију је извео резервиста Марко Капор, за 43:22. Рад је извршивши све измене после тога, видно стварао већи притисак, што због свежих, што због искуснијих играча. Тај притисак на госте резултирало је новим есејем. Искоусни Капор је добио лопту од демија и неометано положио лопту. Урош Бабић је успешно извео конверзију, за 50:22. Ипак Војводина се није предавала и већ у следећем нападу, играо се 33.минут другог полувремена, преко свог најбољег играча Аљоше Маринковића, стиже до новог есеја и смањење резлтата на 50:27. Играла се заврпница меча, Војводина је покушавала шутевима да осваја терен, али на сваку лопту сјајно био постављен аријер Грађевинара. Управо из једне примљене лопте, после шута, Бабић, сјајном соло акцијом постиже нови есеј за Рад и на тај начин поставља коначних, Рад 57, Војводина 27.

За дуел са Новосађанима тренери Милан Растовац и Марко Капор су извели следећи састав: састав:  1.Владимир Ђукић, 2.Милан Трујкић, 3.Предраг Вранеш, 4.Реља Пећанац, 24.Стеван Николић, 6.Станислав Љубичић, 7.Миладин Живанов, 8.Мирко Ранковић, 9.Енес Исаки, 10.Никола Станковић, 11.Срђан Божић, 12.Страхиња Стојиљковић, 13.Немања Стошић, 14.Урош Јончић, 15.Урош Бабић,  16.Војин Карановић, 17.Ален Ћосовић, 18.Владимир Радуловић, 19.Мирослав Јолић, 5.Немања Рикаловић, 21.Лазар Татомир, 22.Марко Капор, 23.Милан Растовац.

У следећем колу Рад очекује дерби са партизаном и у случају тријумфа, били би надомак преузимања трона, најбољег тима у Србији, од Црно Белих. У другој утакмици 6.кола БРК Црвена Звезда ће угостити Динамо 1954.

Снимак утакмице Рад – Војводина

 

Овом приликом се захваљујемо рагби љубитељу Вањи Бејину који је утакмицу са Бањице осведочио својим фотографијама (линк).

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.