Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ТРИЈУМФ ГРАЂЕВИНАРА ЗА СИГУРАН НАСТАВАК ПРВЕНСТВА (Видео)

Datum: 06.09.2020 | Kategorija : Vesti

Екипа рагби клуба Рад остварила је тријумф у својој првој утакмици у јесењем делу првенства. Грађевинари су као гости, савладали Динамо 1954 из Панчева, резултатом 7:36 (0:17). Утакмица је одиграна на стадиону ФК Борац из Старчева, а главни судија је био Дејан Штиглић, са помоћницима Немањом Бабићем и Иваном Родићем. Овим тријумфом Рад је, као првопласриана екипа Група А првенства Србије, увећала предност у односу на своје пратиоце, са за сада са сторпоцентним учинком. 

Иако је на крају, по резултату делује да је екипа са Бањице лако дошла до тријумфа, слика на терену је изгледала доста другачије. С обзиром да им је ово прва утакмица после готово 10 месеци, Рад је играо доста добро, поготово у одбрани, али свакако оно што је лоше, јесте велики број казни коју су начинили. Са друге стране, млада и перспектина екипа из Панчева, својом борбеношћу и залагањем у одбрани, у доста наврата добро заустављала нападе гостију.

Рад је од самог старта нанео свој ритам и већином је имао посед у својим рукама. Ту доманацију на терену крунисали су есејем преко нашег младог крила Лазара Татомира. Никола Станоковић, отварач Рада, био је неуспешан из конверзије, погодивши стативу. Само пет минута касније, после неколико сјајних акција мелеа, Стеван Николић постиже нови есеј за Рад за повећање предности на 10:0. После тог есеја, водила се велика борба вечином на средини терена. Рад је и тај део игре имао већи посед, али се Динамо сјајно бранио, изнудивши доста казни у своју корист. Ипак у 35.минуту Рад долази до новог есеја. После скрама на центру, лопта је дошла до Уроша Бабића, који сјајно пролази и додаје повратни пас за Николу Станковића, који пролази неометано по крили и полаже лопту у противнички есеј. Успешна конверзија Станковића за 17:0, што је био и коначан резлтат првог полуврмена.

У наставку Динамо је кренуо много одлучније и уз пар изнуђених казни, екипа из Панчева је била надомак есеја, али се Рад сјајно бранио. Ипак врло брзо Рад је опет преузео иницијативу на терену, што је резултирало новим есејем. Играо се 18.минут наставка, Рад је одиграо неколико фаза у нападу, да би лопта на крају стигла до Немање Стошића, који сјсјано продире по крилу и у ефектном стилу постиже нови есеј за Рад, за повећање предности на 22:0. Само 2 минута касније Динамо стиже до есеја. После шута са центра, уследио је велики притисак Панчеваца, који су успели да стигну до поседа и сјајном акцијом с краја на крај терена постижу есеј. Никола Татић, отварач Динама био је успешан из конверзије, за смањење резлтата на 22:7. Видно исцрпљене екипе, су се после тога смењивале у поседу, да би после једног скрама за екипа Рада, на половини терена, линија гостију сјајно изградила акцију и центар Страхиња Стојиљковић као егзекутор, постиже нови есеј за Рад и уз успешну конверзију Станковића, за повећање предности на 29:7. Играла се завршница меча, Динамо је пропустио пар сјајних прилика за постизање још једног есеја, али умор, неискуство и брзоплетост домаћих, уз да напоменамо, сјајну одбрану Грађевинара, је спречило да дође до промене резултата. Цела та ситуација, је резултирала контром Рада, који из својих 22, после 3-4 фазе врло брзо стиже пред противников есеј. То користи Мирко Ранковић, који после једне од фаза, сјајно се сналази и неометано улази у есеј простор домаћина и лагано полаже лопту. Станковић је опет био успешан за 2 поена, и поставља коначних, Динамо 1954 7, Рад 36.

Ово је био деби за тренерски двојац Капор – Растовац, који су за овај меч изевели следећи састав:  1.Владимир Ђукић, 2.Милан Трујкић, 3.Предраг Вранеш, 4. Реља Пећанац, 5.Стеван Николић, 6.Станислав Љубичић, 7.Ален Ћосовић, 8.Мирко Ранковић, 9.Енес Исаки, 10.Никола Станковић, 11.Лазар Татомир 12.Немања Стошић, 13.Урош Бабић, 14.Урош Јончић, 15.Срђан Божић, 16.Војин Карановић, 17.Владимир Радуловић, 18.Страхиња Стојиљковић. 19.Марко Капор.

Јоше једна утакмица је остала да се одигра у овом колу. Војдвоодина ће дочекати браниоца титуле, екипу Партизана. Следеће коло Рад дочекује управо Овнове из Новог Сада, док се у другом мећу састају Партизан и БРК Црвена Звезда

Снимак утакмице Динамо 1954 – Рад

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.