Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ЈУЖНА АФРИКА ТРЕЋИ ПУТ НА КРОВУ СВЕТА

Datum: 02.11.2019 | Kategorija : Vesti

Репрезентација Јужне Африке сјајном игром у финалу Светског Првенства у Јапану, пред више од 70 000 гледалаца у Јокохами, саваладала је Енглеску резлтатом 32:12 (12:6). Јужна Африка је потпуно заслужено стигла до тријумфа, јер је у потпуности надиграла Енглезе, поготово у мелеу, где су много пута на утакмици у статичном скраму изнудили казне. У прилог томе и иде да Енглеска није постигла есеј. Да напоменемо да је јуче Нови Зеланд у борби за 3. место био успешнији од Велса и савалдао их 40:17.

Тачно у 18 часова по локалном, а 10 часова по напем времену, главни судија Француз Жером Гарсес је означио почетак финала, деветог по реду. Сјајно је кренуо меч по Спрингбоксе и већ у 1. минуту су изнудили казну, ипак са неких 40 метара отварач Зелених Хандре Полард, није био успешан. У 3.минуту, можда један и кључан детаљ. Стуб Енглеске, играч са бројм 3 Кајл Синклер, је морао да напусти игру због повреде. Он је у дуелу са талонером Јужне Африке Мбонамбијем, добио ударац у главу и није више могао да настави меч. Јужна Африка стиже у 9. минуту прва до поена. После казне на неких 15 метара од гола Поларду није било тешкуо да погоди и доводи Спронгбоксе у вођство од 3:0. Енглеска потом долази до своје препознатљиве игре на овом првенство, са пуно бртих фаза и успели су да изнуде казну. Играо се 23. минут, а успешан за Енглезе у шуту за 3 поена је био њихов капитен и први центар на овом мечу, Овен Фарел, за поравнање резлтата на 3:3. Само минут касније, уследио је скрам за Јужну Африку. Меле Спрингбокса је заиста сјајно гурао у статичном скраму, па су успели да изнуде нову казну. Полард наравно успешан, за 6:3. Енглези су дошли до своје игре око 10 минута пре краја меча и били су на ивици да постигну есеје, али од свега су само успели да добију казну, после много фаза које су одиграли. Овен Фарел у 35. минуту у шуту из казне изједначује на 6:6. Само 2 минута касније Енлези опет праве казну, па је опет све у своје руке узео Хандре Полард, који погађа са скоро 50 метара за 9:6. Ипак то није био крај узбуђењима у првом полувремену. Играла се судијска ндаокнада, када је скрам Зелених опет изнудио казну. Полард се наравно одлучио за шут и био прецизан за 12:6, уједно и коначан резлтат првог полувремена.

У наставку, тачније у 45. минуту, слична прича. Опет су играчи мелеа Спрингбокса у статици показали сву своју снагу и по трећи пут изнудили казну, који Полард корисит и повећава на 15:6. Енглези као да су се трги после тога, и скрам им је заиграо боље и одлучније, па су успели да “врате” казну у скраму у 50. минуту. Овен Фарел је био успешан за смањење резлтат на 15:9. То као да је дало подстрек Енглезима да начине преокрет. Само 3 минута касније, лоша рекација Поларада, а сјајна играча треће линије Црвених Ружа Тома Карија, који је успео да изнуди казну. Фарел је шутирао, али је лопта отишла тик поред десне стативе. Практично у следећем нападу, Јужна Африка стиже до нова 3 поена, јер су Енглези опет направили казну. Сигуран у шуту је опет био отварач Спрингбокса. И уместо да буде само 3 поена разлике, Полард диже предност на 9 разлике, тачније 18:9. У 60. минуту Енглези опет смањују предност, опет из казне. Наравно егзекутое је био Овен Фарел,  за 18:12. Само 2 минут касније, нова казна против Енглеза. Полард је покушао шутем са своје половине, али је био више него непрецизан. Јужна Африка је дошла до поседа после тога, јер су Енглези испуцали лопту у аут и после неколико фаза, лопта је стигла до крила Јужне Африке Маказоле Мапипија, који је сјајно пробио по крилу, додавши лопту до свог центра Лукањо Ама, који му је узвратио пасом, па је Мапипи неометано ушетао у есеје простор и положио лопту. Полард је био прецизан у претварању и подиже предност Јужне Африке на 25:12. Енглези су кренули на све или ништа после тога, много агресивние су играли у нападу, и умало крило Гордог Албиона Ентони Вотсон да се домогне есеја, али му је лопта ипак испала при паду и спречила даље нападе Енглеза, који су били надомак есеј простора Зелених. Момци у белим дресовима су притскали, али се Јућна АФрика сјајно бранила, чак и враћајући Енглезе уназад. После неколицине фаза, Хенри Слејд је покушао да пробије линију одбране, али му је лопта испала. Други центар Јужне Африке Лукањо Ам, опет је био најприсебнији. Он је лопту са земље додо до омаленог крила Челсина Колбеа, који са пар сјајних степова по крилу пролази поред енглеских играча и постиже есеј за готово недостижну предност од 30:12. Полард је наравно успешан и у 76. минуту подиже предност на 32:12. Енглезима је већ било јасно да од освјаање друге титуле првака Света нема ништа, па готово и да нису пришли посе тога голу Јужне Африке, која је до краја држала практично лопту у својим рукама. На крају Јужна Африка 32, Енглеска 12.

South Africa win Rugby World Cup 2019!

Your Rugby World Cup 2019 champions, Springboks! 1995 Webb Ellis Cup winners2007 Webb Ellis Cup winners2019 Webb Ellis Cup winners#RWC2019 #RWCFinal

Geplaatst door Rugby World Cup op Zaterdag 2 november 2019

 

Јужна Африка је овим тријумфом стигла до своје треће титуле најбољег на планети и по томе се изједначила са Новим Зеландом, док су Енглези остали са једном титулеом и чак трећим поразом у финалима. Следеће Светско Првенство се одржава 2023. године у Француској, а познато је чак 12 репрезентација које ће играти на том шампионату. Поред финалиста Јужне Африке и Енглеске ту су још: Јапан, Француска, Ирска, Италија, Велс, Шкотска, Аустралија, Фиџи, Нови Зеланд и Аргентина.

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.