Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ТРИЈУМФ СРБИЈЕ ПРОТИВ ТУРСКЕ

Datum: 20.10.2019 | Kategorija : Vesti

Репрезентација Србије успешно је окончала јесењи део новог циклуса Конференције 2 Југ за сезону 2019/2020, трујумфоваћи против репрезентације Турске резултатом 30:15(13:12). Ово је било више него потребно нашој селекцији да се освести од дебакла из Бугарске прошле недеље, а самим тим су Орлови остали у трци за највиши пласман и могућност да се следеће године нађу у рангу изнад, у Конференцији 1 Југ. Утакмица је била одиграна пред око стотинак људи, на терену ФК Полицајац на Макишу, а главни судија је био мађар Норберт Матраи.

 

После уводних испитивања снага, Турска је прва имала шансу да стигне до вођства, али су били неуспешни у шуту из казне. Ваљда због важности утакмице, наши момци су доста стегнуто кренули и тек у 10.минуту дошли до противничких 22 метра, али су одмах то исткористили да поентирају. Успешан дроп кик извео је Марко Капор са неких 24 метра за предност Србије од 3:0. Србији као да је то дало ветар у леђа, па су много боље наставли утакмицу. Очекиван сплет околности јесте први есеј на утакмици. Никола Станковић је на крилу пронашао усамљеног Уроша Бабића, који је као први воз прошао уз аут линију за повећање предности на 8:0. И једна и друга селекција није успела посе тога да наметне своју игру, па се посед лопте мењао из напада у напад, без прилике за постизање поена на обе стране. Ипак у једном скраму на 15-ак метара од нашег есеја Труци су успели да одиграју акцију до свог крила, који постиже есеј за смањење на 8:5. До тада турски скрам је много боље функционисао у скраму, док су наши момци били много успешнији убацивњу из аута. То су наши момци зналачки искористили, када је после аута за Турску, наш скрам сјајно одреаговао одбивши лопту до нашег талонера Алена ћосовића, који је одбијену лопту ухватио и положио у есеј за 13:5. Пред крај првог полувремена Турци ипак стижу до још једног есеја, кад је после пар фаза мелеа, њихов играч треће линије положио лопту за 13:12, уједно и коначан резултат првог полувремена.

У наставку слична ситуација као у првом полувремену. И једна и друга екипа су покушавале да наметну свој ритам. Наша селекицја можда и због искуства успела да прва дође до есеја у другом полувремену, и то преко сјајно г чепа наше репрезентације Марка Гвозденовића. Отварач Марко Капор је успешно извео шут за 2 поена, па је Србија повела са 20:10. Такође један од запаженијих играча Капор је из казне повећао предност на 23:15. Турска се ипак дигла после тога и есејем смањила разлику на 23:15. Србија је успела да врати опет посед, па је стигла до новог есеја. Марко Говозденовић је опет би егзекутор, овога пута поред есеја био је успешан и у конверзији за 2 поена повећајући предност на 30:15. Турска је доста агресвино играла после тога, на ивици дозвољеног, па је после доста чарки између играча наш играч Андрија Панић добио жути картон, док су код Турске двојица играча морала на паузу од 10 минута. Србија је до краја неутралисала све нападе Турске, па је накрају остао резлтат Србија 30, Турска 15.


Састав репрезентације Србије у мечу са Турском: 1.Владимир Ђукић, 2.Ален Ћосовић, 3.Иван Родић, 4.Том Цвијановић, 5.Горан Поробић, 6.Станислав Љубичић, 7.Мирко Ранковић, 8.Марко Гвозденовић, 9.Срђан Божић, 10.марко Капор, 11.Лука Ракита, 12.Никола Станковић, 13.Каспар Стругар, 14.Урош Бабић, 15. Миладин Живанов,  16.Урош Мартиновић, 17.Стеван Николић, 18.Никола Адвигов, 19.Андрија Панић, 20.Рајко Јанковић, 21.Никола Татић, 22.Данило Рашета, 23.Немања Рикаловић.

Као и прошлонедељни сусрет против Бугарске и доста предходних утакмица, боје Србије су бранили неколицина играча Рада: Владимир Ђукић, Ален Ћосовић, Станислав Љубичић, Срђан Божић, Мирко Ранковић, Никола Станковић, Миладин Живанов, Урош Бабић, Стеван Николић и Марко Капор, који је је на овом мечу забележио свој 50. наступ за националну селекцију, чиме је постао први играч који је дошао до те бројке.

После овог тријумфа Србија се пробила на 3. место са 4.бода, Прва су Бугарска и Турска са по 5 бодова, док су Андора и Босна и Херцеговина без бодова. Наши западни суседи Босанци ће наредне суботе стартовати своје учешће у овој групи дочекајући Бугарску, а потом ће гостовати Андори 4. новембра, чиме ће бити окончан јесењи део Конфренције 2 Југ. У осталим мечевима Рагби Европе који су одиграни овог викенда у Конференцији 1 Југ, Хрватска је као гост победила Кипар са 20:25, док су Словнија и Израел поделиле бодове, било је 28:28. У оквиру Конференције 1 Север, Чешка као фаворит је као гост савладала Луксмебург са 7:36.

Наредног викенда поред поменуте утакмице БИХ – Бугарска, играју још и Украјина – Литванија (Европски Трофеј), Летонија – Шведска (Конференција 1 Север) и Данска – Финска (Конференција 2 Север)

Снимци осталих утакмица Рагби Европа такмичења одиграних за викенд:

Словенија – Израел

 

Кипар – Хрватска

 

Луксембург – Чешка

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у европском и светском рагбију!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.