Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

Моззарт Београдски Победник 2016

Datum: 22.06.2016 | Kategorija : Vesti

слика 1

 

Два дана викенда за нама протекла су у знаку још једног рагби спектакла у организацији РК Рад. Пети по реду турнир, окупио је у два такмичарска дана преко двадесет екипа у различитим категоријама, што га сврстава у сам врх рагби дешавања у Србији. Током дводневног програма на Бањици су поред тимова из свих делова Србије (Београда, Новог Сада, Зрењанина, Лознице, Панчева и Крушевца) гостовале и екипе из 5 земаља: Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске, Румуније и Либана. Па кренимо редом…

Субота,  дан резервисан за МОЗЗАРТ Београдски Победник 2016, прелеп амбијент на стадиону Краљ Петар I на Бањици, одлични услови за игру, надметање и дружење. Тачно у 11.00 часова, уз интонирање химне Србије, турнир је званично отворио Аца Селтик. Док су се трибине попуњавале и све више поклоника нашег спорта пристизало на Бањицу, екипа гостију из Румуније, Наводари, и екипа београдског Партизана су прве истрчале на централни терен стадиона ФК Рад. Резултате у мушкој и женској конкуренцији презентујемо Вам на крају овог текста. Оно што желимо да поделимо са Вама је фантастичан осећај који је напросто струјао на и око терена. Сви присутни, било да су играчи или гледаоци, створили су ону сјајну емоцију која се може једноставно назвати- РАГБИ! Овакви догађаји су одлична прилика да се прикаже и покаже сва лепота рагби спорта, његова јединственост и посебност. Од самог старта па до уручивања награда и захвалница за најбоље и најзаслужније, виђена је слика коју можемо само да пожелимо: рагби у Србији живи и све је снажнији и одважнији. Први дан је завршен победом рагбиста БРК Црвена Звезда у мушкој конкуренцији и репрезентације Бугарске у женској. Наши сениори су одиграли сјајан такмичарски дан и стигли до самог финала, где су након велике борбе поражени од момака у црвено-белим дресовима. Девојке у нашим редовима, млада и полетна екипа, заузеле су треће место на турниру и сјајном борбом одушевиле бројну публику. Организатори нису заборавили ни бројне волонтере без којих овакав један догађај не би био ни могућ, те су уручене захвалнице сваком од њих. Напоменимо да је на крају првог такмичарског дана одржана и велика томбола, чији је приход намењен унапређивању рада нашег клуба, као и учешћу у регионалном рагби такмичењу. Дружење и сјајна атмосфера су пркосили умору и дугом дану за нама, те су се наставили до касних вечерњих часова.

Недеља је била у знаку младих: надметање у конкуренцији пионира и јуниорска “седмица” на Трофеју Београда у организацији нашег клуба а уз помоћ градског Секретаријата за спорт и омладину је могла да почне. Увертиру  су направили најстарији рагбисти, ветерани РК Победник и екипа Серберијанса, својеврсна ветеранска репрезентација. Да рагби дух не познаје године и да нема лимита, још су једном показали ови стари вукови, мамећи бројне аплаузе са пуне трибине на Бањици. Резултат неважан, а утисак одличан, закључили су сви присутни и одмах по окончању ревијалне утакмице кренули у организацију неких будућих акција и сусрета ветерана. Најдуже и најнапорније, ветеранско “треће полувреме”, наставило се до самог краја недељних дешавања. Затим су на зелену траву стадиона истрчали пионири РК Динамо, РК Партизан, РК Сингидунум, РК Змајеви и мали рагбисти нашег РК Рад, сврстани у две екипе. Бравуре најмлађих, гласно бодрење њихових родитеља и остале публике, учинили су од овог турнира истински фестивал рагбија. Затим, као врхунац ове дводневне рагби ревије, одиграно је првенство Београда у рагбију седам, у конкуренцији јуниора. Чак седам тимова, што је сјајан резултат и велики напредак, борило се до последњег атома снаге. Ни невреме које је само на кратко омело такмичаре и организаторе, није умањило лепоту слике виђене на терену на Бањичком Брду. Финале је било пресликано сениорско, снаге су одмерили наши плави и црвено-бели. Овога пута су славили млади “Радовци”, након узбудљиве и неизвесне утакмице. Након доделе награда и признања, уморни али поносни и срећни, како организатори тако и учесници, могли су да кажу да су присуствовали још једном изузетном догађају.

Када саберемо све, долазимо до следећег резултата: одлична организација, велика посећеност, квалитетно такмичење, сјајна атмосфера и амбијент. То би у најкраћем осликало оно виђено за викенд. На крају нам преостаје само да се захвалимо свима који су учествовали у организацији и реализацији пројекта званог МОЗЗАРТ Београдски Победник 2016. Најпре ФК Рад, без кога ништа од горе описаног не би било могуће, особљу ресторана Рад, људима који су комплетну инфраструктуру стадиона ставили нама на располагање. Затим бројним навијачима, пријатељима клуба, чији број расте из дана у дан. Судијама, делегатима, лекарима, Црвеном Крсту Србије, чије присуство  је подигло ниво организације за још један степеник. Свим волонтерима, људима који су директно одговорни за сјајан утисак који је цео турнир оставио. Пријатељима из Енглеске, из Бакингемшајера, који су својим присуством и пригодним наградама пружили подршку развоју рагбија у Србији и оснивању нових клубова. Рагби Савезу Србије и Рагби Савезу Београда, без чије помоћи би остваривање оваквог пројекта било готово немогуће. Све поздрављамо уз изразе захвалности и дивљења, уз наду да се видимо на неким новим рагби спектаклима, какав је виђен на Бањици. САМО РАД.

Резултате сениора и сениорки можете погледати овде.

Резултате пионира на Трофеју Београда можете погледати овде.

Резултате пионира на јуниорском првенству можете погледати овде.

Такође слике са турнира можете погледати на званичној фејсбук страници турнира. “Belgrade Winner 7’s

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.