Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

Drugi turnir Zimske lige

Datum: 15.01.2013 | Kategorija : Vesti

Domaćin prvog ragbi takmičenja ove godine u Srbiji, ujedno i drugog turnira Zimske lige bio je RK Iron Fortress iz Smedereva.
Sem domaćina koji je jedini sem našeg kluba učestvovao u sve tri starosne kategorije, učešće na turniru su uzeli i najbolji beogradski klubovi, RK Partizan, BRK i naš RK Pobednik Mozzart.
Da naša zemlja ima budućnost, u ovom u svetu vrlo popularnom sportu, pokazali su redom, deca rođena 2002. i mlađa takmičivši se u kategoriji petlića, zatim pioniri koje su činili momci rođeni 2000. i 2001. godine i na kraju mlađi kadeti, odnosno momci rođeni 1999. godine. Prve dve kategorije su se takmičile u njima prilagođenoj disciplini Tag ragbi, po međunarodnim pravlima, prilagođenim njihovim mogućnostima i uslovima koje pruža podloga i prostor za takmičenje, dok su mlađi kadeti igrali Tač na zaustavljanje.
U takmičenju petlića učestvovalo je svega tri ekipe, domaćin i RK Pobednik Mozzart sa dve ekipe. Sve tri utakmice su bile uzbudljive i neizvesne, a najuspešniji su bili domaćini, dok su naše ekipe zauzele drugo i treće mesto. Najistaknutiji pojedinci u redovima naših ekipa su bili, Nemanja Đorđević koji je bio najbolji strelac i već dobro poznati Matija Vitorović, najbolji petlić Pobednika za proteklu godinu.

Pionirsko takmičenje je bilo dosta masovnije, a u borbi za najbolje učestvovalo je šest ekipa, Pobednik Mozzart sa tri ekipe, BRK, RK Partizan i RFC Iron Fortress. Utakmice su obilovale lepim potezima i mnoštvom pravih ragbi elemenata. Najbolje su se snašli, opet, domaćini, osvojivši prvo mesto pobedivši Partizan u finalu. U borbi za treće mesto nasi mališani su pobedili vršnjake BRK-a i zauzeli treće mesto. Peto mesto je osvojila treća ekipa Pobednika pobedivši drugu ekipu u do kraja neizvesnom meču. Najbolji pojedinci u sve tri ekipe su bili Danilo Smiljanić i Vukadin Đorđević.

Najpribližnija igra pravom ragbiju, tač na zaustavljanje, bila je merilo za najbolje mlađe kadete. Takmičilo se pet ekipa po ligaškom sistemu. U utakmici koja je odlučivala o naboljem sastale su se dve  ekipe, do tada neporažene, pa se sa pravom moglo reći da je to veliko finale. Dobro poznati akteri, finalisti i na prošlom turniru, RK Partizan i RK Pobednik Mozzart. Na žalost ni ovoga puta naši momci nisu uspeli da poraze Partizan. Momci sa crnim dresovima pobedili su nas sa 3:2. Uprkos porazu treba čestitati našim momcima, kao i protivnku, jer su pružili igru na zavidnom nivou i pokazali da sa pravom očekuju prvi trjumf na zimskoj ligi, a da li će se to i desiti ostaje da se vidi već na sledećem turniru. Do tada se mora trenirati jer je to jedini način za napredak. Mora se pomenuti prvi među jednakima, Karanović Vojin koji je bio ubedljivo najbolji strelac na turniru.
Čestitamo momcima na pokazanoj igri i želimo sve najbolje na turnirima koji slede, a do tada svi na trening!

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.