Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

СИГУРНА ПОБЕДА РАДА ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ

Datum: 19.04.2021 | Kategorija : Vesti

Одиграно је 4.коло Првенства Србије за сениоре у Групи А. На програму су била 2 меча и то оба у недељу. На Ади Циганлији снаге су одмерили БРК Црвена Звезда и Рад, у коме су Грађевинари остраврили тријумф, резултатом 0:26 (0:12). У другој утакмици 4.кола Војводина је дочекала Динамо 1954 и остварила тријумф. Овнови из Новог Сада су славили са 32:15 (27:10). У овом колу слободна је била екипа Партизана. Тренутно на табели води Рад са 11 бодова. Партизан и Војводина деле друго место са 9.бодова. БРК Црвена Звезда је четврта са 6 бодова, док је панчевачки Динамо последњи без освојеног бода. У следећем, 5. колу Рад дочекује Војводину, а Партизан БРК Црвену Звезду, док је Динамо 1954 слободан.

У недељу са почетком у 15 часова одигран је, па рекло би се, дерби овог кола. Снаге су одмерили БРК Црвена Звезда и Рад, прошлогодишњи финалисти Купа Србије. Била је ово прилика за Црвено Беле да се реванширају за пораз у Купу, док са дуге стране, тим са Бањице је хтео победом да се опорави од пораза у предходном колу против Партизана. Обе екипе су биле ослабљење неиграњем неколико стандардних играча, али и поред тога и с обзиром на доста тежак терен, одиграна је доста добра утакмица. Главни судија је био Немања Бабић, а помоћници Марко Жеравица и Марија Стојшић.

Од самога старта Рад, као благи фаворит на овој утакмици, кренуо је одлучније и притискајући Црвено Беле врло брзо изнудио казну, који отварач Грађевинара, Никола Станковић није искиристио у шуту за 3 поена. Гости су наставили са притиском и после тога, јер се готово играло у противничких 22 метра од почетка утакмице. Звезда је тек после 15 минта игре успела да дође на половину Рада. Ипак то је кратко трајало и Рад врло брзо долази у посед, и до првог есеја. После аута, Грађевинари су одиграли неколико фаза, лопта је стигла до Марка Ристића, који постиже есеј у 20.минуту за вођство од 0:5. Станковић је био непрецизан шуту за 2. После тог есеја Црвено Бели су се мало тргли и успоставили егал утакмицу, али и даље су били далеко од протвничког есеја. Рад је полако али сигурно враћао посед лопте у своју корист и то је резултирало новим есејем. После аута, гости су одрадили сјајан мол и око 20 метара су гурали протвиника до саме гол линије, а есеј је постигао стуб Грађевинара, Предраг Вранеш у 32.минуту игре. Никола Станковић је овај пут био прецизан у претварању за повећање предности на 0:12, што је био коначан резултат првог полувремена. 

У другом полувремену Рад је наставио офанзиву и врло бзо стигао до противничког есеја и после неколико фаза, у 3. минуту наставка, Никола Станковић постиже нови есеј за Рад. Овога пута шут је узео Урош Бабић и био прецизан из конверзије за 0:19. Домаћи су после тог есеја додали гас, јер су већ резултатски заостајали много. Успели су Црвено Бели да изнуде и казну на неких 5 метара од есеја, али се Рад сјајно одбранио и одбио тај напад Звезде. Гости су са пар измена освежили екипу и то као да је донело нову стабилност у игри, па је тим са Бањице опет притиснуо Звезду на њиховој половини, али су се ипак Црвено Бели сјајно бранили. Играо се 28.минут наставка, Рад је опет сјајно извео мол из аута, гурајући протвиника 10-15 метара до есеја, а опет је егзекутор био Предраг Вранеш, који постиже свој други есеј на утакмици. Урош Бабић је опет био прецизан из конверзије за 2, за повећање предности на 0:26. Рад је наставио са притисцима и никако није дозволио Звезди да изађе са своје половине. Ипак до краја утакмице се резултат није мењао, па је остало БРК Црвена Звезда 0, Рад 26.

Састав екипе Рагби клуба Рад на утакмици са Црвено Белима: Војин Карановић, Милан Трујкић, Предраг Вранеш, Реља Пећанац, Стеван Николић, Станислав Љубичић, Марко Ристић, Ален Ћосовић, Срђан Божић, Никола Станковић,  Иван Пирковић, Немања Стошић, Миладин Живонов, Лазар Татомир,  Урош Бабић, Бранимир Петровић, Никола Костадиновић, Страхиња Стоијљковић, Енес Исаки.

Снимак утакмице БРК Црвена Звезда – Рад

Ового викенда је такође одиграна и једна утакмица у Групи Б Првенства Србије, где су домаћани Торпедо из Петровца на Млави угостили Крушевац. рушевљани су на крају славили са 14:12.  Поред овога, одигране су и две утакмице Купа Србије У16 за кадете, а активни су били и најмлађи одигравши Првенство Београда У12 за петлиће. Млађани Грађевинари Рада су изгубили у групи од ГРК Вршца са 25:5 и БРК Црвене Звезде са 30:5, док су у борби за 5.место игубили од Жаркова са 25:20.

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.