Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

РАД САВЛАДАО ЗВЕЗДУ И ОСВОЈИО КУП СРБИЈЕ

Datum: 30.11.2020 | Kategorija : Vesti

Протеклог викенда, у Старчеву, одржан је Финални викенд (Rugby Serbia Finaly’s Weekend) у организацији рагби савеза Србије. Одржана су финала у 5 категорија, петлићи (до 12 година),  пионири (до 14 година), кадети (до 16 година), Првенство Србије за сениоре у групи Б, а нама свакако најзанимљивији меч, финале Купа Србије у сениорској конкуренцији. Главни актери недељног догађаја су били БРК Црвена Звезда и Рад. Црвено Бели су до финала стигли убедљивом победом против Војводине 88:10, док су Грађевинари у финалу пре финала избацили браниоца титуле, Партизан, савладавши их 20:15. Главни судија финалне утакмице Купа Србије је био Немања Бабић, а помоћници су били Ненад Матејић и Стефан Ђорђевић.

Финале као и свако друго, велики улог за обе екипе, које су обе имале велику жељу да се домогну пехара. Црвено Бели су због проблема са пријавом играча избачени из лиге, па су на неки начин желели да се врате на прави пут и покажу да су екипа за велика дела. Са друге стране, тим са Бањице, после драматичне завршнице Првенства Србије, у коме су Грађевинари завршили на другом месту са само бодом разлике у односу на Партизан, желели су по сваку цену да освоје трофеј, који би ипак ублажио жал са пропуштеном шансом освајања титуле у Првенству Србије. 

Рад је од самог старта кренуо много боље и држао лопту у свом поседу. Добра игра на самом старту Граћевинара, натерала је да Црвон Бели направе казну. Урош Бабић, аријер Рада, је био успешан из шута за 3 поена. Играо се 6.минут и Рад је повео са 3:0. Екипа у плавим дресовима није посустајала, па је наставалиа и даље да диктира свој темпо на утакмици, држећи лопту у свом поседу већину времена. Резлтат тога јесте нова казна у корист Рада. Играо се 16. минут, а Бабић, тачно са линије од 22 метра, успешно извео шут за повећање предности на 6:0. Неколико минута касније, Грађевинари су опет успели да изнуде казну. Иако је раздаљина била доста велика, око 40 метара, Бабић се одлучио за шут и није погрешио, био је прецизан за 9:0. Звезда, с обзиром да је финале у питању, била је већ у великом дефициту, консолидовала је своје редове и кренула много одлучније. Резултат тога је казна у њихову корист. Ипак Милош Зоговић, крило Црвено Белих је био неуспешан у шуту из казне, па је резултат остао непромењен. Рад је успео после тога да опет пребаци тежиште игре на Звездину половину и после неколико фаза опет успео да изнуди казну у своју корист. На овој утакмци, сјајни Урош Бабић, се опет одлучио за шут иако је раздаљина опет била преко 40 метара и није погрешио. Играо се 32. минут и Рад је повео са 12:0. Грађевинари нису посустајали и наставили су са притисцима, па се до краја полувремена, играло на Звездиној половини, а екипе су се мењале у поседу. У овом сплету околности Рад опет стиже до казне у 40. минуту. Бабић, иако је казна била на половини терена, одлучује се за шут и погађа, што је можда био и кључни моменат на утакмици, с обзиром да је Рад повео са 15:0, а уједно и био у предности од 3 поседа.

У другом полувремену, од самога старта Звезда је кренула много боље, него ли у првом полувремену, кретајући са нападима и из својих 22 метра. Рад је на тренутке долазио до поседа, али су Црвено Бело много боље контролисали игру. После једне од фаза, лопта стиже до центра Звезде, Предрага Кеглића, који шутем сјајно проналази Зоговића и после неколико пасова у паду, лопта долази до Алескандра Мађановића који постиже есеј у 49. минуту. Зоговић је успешан из конверзије и смањје резлтат на 15:7. Звезда је после тога заиста играла изванредно и незаустављиво по одбрану Рада. Само 2 минута касније, после неколико фаза, лопта стиже до отварача Црвено Белих, Александра Ђорђевића, а он сјајним шутем проналази Витора Љубичића, који постиже есеј и смањује резлтат на 15:12 и враћа Звезду потпуно у утакмицу. Иако је есеј био по средини гола, на срећу Рада, Зоговић је био непрецизан погодивши стативу, па је резлтат остао непромењен. Рад се после 2 “шок” есеја консолидовао и вратио игру какву је имао у првом полувремену, успевши опет да изнуди казну. Играо се 55. минут, ипак овога пута Бабић је био непрецизан у шуту из казне. Црвено Бели су опет опсано припретили у следећем свом поседу, и дошли надомак есеја Рада. И поред казне коју су изнудили, одлучили су се да играју, и на срећу Грађевинара погрешили, одигравши лоптом унапред. Екипе су се већином од половине другог полувремена до краја утакмице смењивале у поседу, без шансе да једни другима постгну есеј или да шутну на гол. Црвено Бели су имали шансу за шут из казне у 74. минуту, са неких 25 метара, по средини гола, али су се ипак одлучили да играју. На срећу Плавих, успели су да се одбране. Играла се завршница меча, Звезда је опет успела да стигне до казне и опет нису шутнули на гол, јер су преко аута хтели да дођу до есеја противника, с обзиром да је аут био на 15 метара од есеја. Ипак Радова одбрана из аута сјајно реагује и стиже до лопте, притом изнудивши казну у своју корист. После успешно изведеног аута после казне, с обзиром да је био послдњи напад, Рад испуцава лопту ван терена и славље је могло да почне. На крају ове веома узбудљиве утакмице Рад 15, БРК Црвена Звезда 12.

Ово је рагби клубу Рад, рачунајући и предходни назив под којим је наступао, Победник, 7. освојени Куп Србије и укупно 17. трофеј у својој историји. Са друге стране тим са Аде Циганлије је остао на 4 освојена Купа. Ово је била уједно последња утакмица у свим такмичењима за ову годину, па са нестрпљењем очекујемо наставак сезоне.

Рад је на овој финалној утакмици наступио у следећем саставу: Владимир Ђукић, Милан Трујкић, Предраг Вранеш, Реља Пећанац, Стеван Николић, Станислав Љубичић, Марко Ристић, Ален Ћосовић, Срђан Божић, Никола Станковић, Лазар Татомир, Урош Јончић, Миладин Живонов, Енес Исаки, Урош Бабић, Војин Карановић, Дејан Флори, Владимир Радуловић, Мирко Ранковић, Марко Капор, Немања Стошић, Милан Растовац.

Снимак утакмице финала Купа Србија

 

Што се тиче млађих категорија Рада да нпоменемо и то. У кадетској конкуренцији Рад је у финалној утакмици изгубио од вршњака из Динама са 17:5. Пионири Рада иако су имали исти број бодова као и Борац из Старчева, ипак су на крају били други, победивши Звезду са 25:5 и управо су са освајачем титуле Борцем одиграли нерешено 10:10. Грађевинари нису наступили у конкуреницји петлића, а титулу најбољег однео је Динамо 1954. У финалу Првенства Србије групе Б, Торпедо из Петровца на Млави је савладао Лозницу са 30:17 и освојио први трофеј у клупској историји.

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.