Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

РАД У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ! ТРИЈУМФ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА! (Видео)

Datum: 23.11.2020 | Kategorija : Vesti

У недељу на Ади Циганлији су одиграна дуго ишчкивана оба полуфинална меча Купа Србије. Састали су се БРК Црвена Звезда – Војводина, а нешто мало касније на истом терену,  нама значајнији и занимљивији дуел, Партизан – Рад. Свакако да је дуел Црно и Плаво Белих био дерби, а на крају је славио је тим са Бањице са 15:20 (8:17) и тиме спречио Партизан да освоји дуплу круну, с обзиром да су освојили две недељу дана раније Првенство Србије. Са друге стране Рад се реванширао Црно Белима за тесне првенствене поразе у последња два дуела и на тај начин заказао финални дуел са Црвено Белима, који су славили против Војводине са 88:10. Финале је на програму у недељу 29. новембра на Финалном дану (Rugby Serbia Finaly’s Weekend), који рагби савез Србије организује у Старчеву, где ће поред Рада и Црвене Звезде у сениорској конкуренцији, наступити наши најбољи кадети, пионири и петлићи у својим финалним утакмицама.

Као што смо и предпоставили, и овај дуел Партизана и Рада је до самога краја био неизвестан и поред бројних кадровских проблема и са једне и са друге стране. На самом почетку утакмице Рад је стакао теренску иницијативу, што је довело до казне, и упсшног извођења шута за 3 поена од стране аријера Рада, Уроша Бабић, за вођство од 0:3 у 6.минуту. Домаћи тим после шута са центра врло брзо долази у посед и изнуђује казну у своју корист и у 9.минуту преко Александра Андрића, поравнава резлтат на 3:3. Иста ситуација, али на другој страни, само тренутак касније, Рад после шута са центра, долаѕзи у посед, а Партизан прави казну. Гости се опет опредељују за шут, а Бабић је опет прецизан тачно са линије 22 метра, за ново вођство од 3:6. После тога екипе су се смењивале у поседу без шансе да постизање поена. У 26. минуту Рад ипак стиже до нових поена. лаган посао, казну са неких 15. метара од гола противника успешно као шут изводи опет Бабић, за повећање предности на 3:9. Само три минута касније Грађевинари постижу први есеј на утакмици. После скрама, лопта долази до центра Рада, Уроша Јончића, који сјајно пробија одбрану Црно Белих. У наставку акције лопта стиже до крила, Енеса Исакија, који феноменално проналази на крилу Лазара Татомира, који као брзи воз пролази по страни и постже есеј. Бабић је неуспешан из претварања, па је резлтат у том тренутку галсио 3:14. Црно Бели су схватили да је ово већ озбиљан дефицит и заиграли су нешто олучније. Врло брзо после примљеног есеја су дошли надомак есеја Рада и у 34. минуту преко искусног Ненада Матејића постжу есеј, за смањење резлтата на 8:14. Рад је опет сјајно одреаговао после шута са центра и опет одмах стигао до поседа, изнудивши казну. Урош Бабић је опет прецизан у шуту за 3 поена и у 37. минуту поново повећава преност на 8:17, што је био и коначан резлтат првог полувремена.

У наставку, домаћи тим, је кренуо много боље, што је резултирало есејем Црно Белих. Стефан Ђорђевић је извео брзу казну и искористио несмотреност одбране Рада, а Андрић погађа претварање за смањење резлтата на 15:17, чиме је увео утакмицу у неизвестан наставак, с обзиром да се играо тек 3.минут наставка. Партизан је хтео да искористи тај рани есеј у другом полувремену и да потпуно преокрене утакмицу, али ипак у наставку утакмице играло се већином на средини терена, са променом поседа са једне и друге стране. Рад је у том надигравању успео да изнуди казну, али Бабић са неких 35 метара од гола није био прецизан. Ипак нешто мало касније, на половини друго полувремена, отварач Рада, Никола Станковић, после казне коју изнудили Грађевинари, успешно изводи пут за 3 поена и повећава пренсот на 15:20. Црно Бели су морали да појачају темпо како би покушали да стигну до есеја, али даље од 22 метра до противничког гола нису успевали да стигну, јер се Рад сјајно бранио и користио сваки могући тренутак да одради контра напад. Партизан је имао и неколико казни, које је одлучио да изведе и игра, али нису успели да се домогну есеја, па је на крају остало, Партизан 15, Рад 20 и велико славље тима са Бањице.

Тренер Рада Милан растовац је за ову утакмицу извео следећи састав: Владимир Ђукић, Милан Трујкић, Предраг Вранеш, Реља Пећанац, Војин Карановић, Станислав Љубичић, Владимир Радуловић, Ален Ћосовић, Срђан Божић, Никола Станковић, Лазар Татомир, Урош Јончић, Миладин Живонов, Енес Исаки, Урош Бабић.


Снимак полуфиналне утакмице Купа Србије  Партизан – Рад


 

Финале КУПА СРБИЈЕ

 

БРК Црвена Звезда – РАД

 

Недеља 29. новембар у 14 часова

Главни терен у Старчеву

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.