Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ПОРАЗ РАДА У ДЕРБИЈУ КОЛА

Datum: 19.10.2020 | Kategorija : Vesti

Овог викенда на програму је било 10.коло, које нам је донело уједно и дерби кола. Партизан је на Ади Циганлији дочекао екпу Рада, и савалдао их са 17:11. У другој утакмици Динамо 1954 дочекао је Војводину, а утакмица се завршила нерешено 14:14. Поред Првенства Србије групе А, у недељу се такође играо и други турнир Првенства Србије групе Б, на коме су учествовале три екипе: Дорћол, Лозница и Торпедо.

У суботу од 18 часова на Ади Циганлији одиграна је, па вероватно одлучујућа утакмица за наслов најбоље сениорске екипе у Србији. Утакмицу на Ади, у заиста тешким условима, судио је Немања Бабић, са помоћницима Иваном Родићем и Марком Жеравицом. И једна и друга екипа су имали велики мотив за победу, Партизан да настави низ, а Рад да прекине двогодишњу доминацију Партизана. Рад је нешто сигурније кренуо, и имао је теренску иницијативу на самом почетку утакмице, што је резултирало казном и успешним извођењем Уроша Бабића, за вођство Рада од 3:0. Настављана је после тога велика борба, већином на средини терена. Ипак пар минута касније, Партизан контранападом, стиже надомак есеја Рада и после скрама, лопта стиже до Владимира Дејановића који постиже есеје за Црно Беле. Алексаандар Андрић је успешно извео тренформацију и повећа предност на 7:3. Партизан је после тога наставио са притисцима, чак су имали и прилику из казне да увећају преност, али нису успели. У 30. минуту, после једног аута, лопту је ухватио играч треће линије Рада, Мирко Ранковић и заиста сјајним продором постиже есеј за Грађевинаре за вођство гостију од 7:8. Играла се завршница првог полувремена, Рад је имао прилику да дође до есеја, одиграо је неколико фаза испред Партизановог есеја, али су се домаћини одбранили, па се резлтат није мењао до краја првог дела.

У наставку Рад стиже први до поена. Урош Бабић је у 8.минуту другог полувремена био опет успешан из казне за повећање предности на 7:11. Партизан је после лошег почетка у наставку, дигао ниво игре и у континуитету притисако гостујућу екипу. Били су надомак есеја, али се Рад сјајно бранио, ипак уз пар казни, па се Партизан одлучио на шут за 3 поена, а успешан је био Андрић, за смањење резултата на 10:11. После тога екипе су се смењивале у поседу, Рад је имао и прилику из казне да повећа предност, али Бабић је био непрецизан. У 34. минуту, испоставиће се, десио се одлучујући тренутак на утакмици. Партизан је имао свој аут на неких 15-20 метара од противничког есеја, и после неколико фаза Ђорђе Прерадојевић постиже есеј за Црно Беле. Андрић је успешан из шута за два поена, за 17:11. Рад је после тога, због “морања” постизања есеја, кренуо свим силама и притискао Партизан, али су се Црно Бели успели одбраанити и на крају славили. Честитке за обе екипе, које су у заиста тешким условима одиграли заиста сјајан и невероватно узбудљив меч. После овог дуела, са нестрпљењем очекујемо полуфинални дуел у Купу Србије, који је на програму за месец дана, а састаће се исти ови ривали.

Рад је против Партизана наступио у следећем саставу: Владимир Ђукић, Милан Трујкић, Предраг Вранеш, Реља Пећанац, Стеван Николић, Ален Ћосовић, Милан Растовац, Мирко Ранковић, Срђан Божић, Марко Капор, Урош Јончић, Никола Станковић, Миладин Живанов, Владимир Радуловић, Урош Бабић, Војин Карановић, Дејан Флори, Станислав Љубичић, Марко Ристић, Лазар Татомир.

Партизан је преузео вођство на табели и сада има 28 бодова, Рад је други са 27 бодова. После ремија у Старчеву, Војводина је остала на 3.месту и сакупили су 9 бодова, док је Динамо 1954 сакупио 7. Следећег викенда је на програму предпоследње коло. Рад дочекује Војводину, а Партизан панчевачки Динамо.

Снимак утакмице Партизан – Рад

 

Поред учесника у групи А, овог викенда и чланови групе Б првенства Србије су били актуелни. Такође на Ади Циганлији, у недељу, одигран је други турнир другог ранга такмичења. Дорћол, повратник у рагби 15, је био најбољи савладавши Торпедо из Петровца на Млави 22:0 и Лозницу са 12:7. Лозница је у дуелу са Торпедом победила са 17:7, освојивши друго место.

Снимак другог турнира групе Б Првенства Србије

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.