Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ГРАЂЕВИНАРИ СЛАВИЛИ У НОВОМ САДУ (Видео)

Datum: 05.10.2020 | Kategorija : Vesti

Овог викенда је на програму били 8.коло Првенства Србије за сениоре групе А. Рад је као гост у Новом Саду, против домачина Војводине остварио нови тријумф и славио са 19:53 (7:24), док су у другој утакмици снаге одмерили Динамо 1954 и Партизан. Утакмицу, одиграну у Панчеву добио је Партизан, резлтатом 0:65 (0:27). На табели после овог кола на челу је и даље Рад са 21. освојеним бодом. Други је партизан са 19. Војводина је 3. са 7 освојених бодова, док је панчевачки Динамо 4. са 5 бодова.

Рад и Војводина су опет сјајну утакмицу, са великим бројем поена. После резлтата са Бањице пре нешто мање од месец дана (57:27), Рад је и овај меч доста добро контролисао и остварио сличан резултатски тријумф, 48:19. Утакмицу која се одиграла на терену ФК Желеничар у Новом Саду, судио је Ненад Матејић, са помоћницима Немањом Бабићем и Марком Жеравицом. Да напомено и то да је овај меч обележан као 13. по реду Меморијални турнир Лука Марин, који организује рагби клуб Војводина.

Рад је од почетка кренуо сигурно и јако и после неколико фаза већ у 5.минуту Марко Капор постиже есеј за 5:0. Војводина се стабилиѕовала после тог есеја и уз већи посед лопте покушавала да пробије одбрану Рада, али безуспешно. Грађевинари су добру одбрану користили да створе контранападе, па је тако једну примељну лопту искористио Ален Ћосовић, који сјајним соло продором постиже есеј за Рад и уз успешно претварање Капора, повећава предност на 12:0. Рад је и после тога наставио са добром одбраном, јер Овнови никако нису могли да се домогну претиничког есеја, док са друге стране меле тима са Бањице је сјајно продирао кроз фазе. Такав сплет околоности, донео је нови есеј за Рад. У 24. минуту утакмице, после једног од скрамова, искусни Милан Растовац је подигао лопту и постигао нови есеј. Десетка Рада, Марко Капор је опет прецизан, за повећање предности на 19:0. Само три минута касније Капор постиже свој други есеј на утакмици. После скрама за Рад, деми Божић, додаје до отварача Рада, који одлично пролази и полаже лопту у есеј Војводине за 24:0. Сјајна до тада одбрана Рада посустала је у 33. минуту, када је добијену лопту, центар Новосађана, Аљоша Маринковић, врло добрим соло продором претворио у есеј. Аријер “Воше”, Рајко Јанковић, је успешан шуту за 2 поена, за смањење резлтата на 24:7. Ово је уједно био и коначан резлтат првог полувремена.

Као и у прввом, тако и у другом полувремену Рад је кренуо силовито и већ у 1.минуту наставка, после блока приликом шута играча Војводине, Марко Капор у наставку одлично реагује и постиже свој трећи есеј на овој утакмици. Већ поменути Капор је успешно извео конверзију за 31:7. Рад је наставио са притисцима, уз сјајну игру мелеа и врло лако су долазили до есеја Војводине, која је у пар наврата правила и казне. После једне од казни Капор се одлучио за шут и погодио за 34:7. У 11.минуту наставка гости стижу до новог есеја. Опет је меле Рада одлично прошао и врло брзо стигао пред противнички есеј. Лопта потом одлази на линију и стиже до Милана Орловића, који постиже есеј за 39:7. Капор је опет успешан из претварања, за 41:7. Грађевинари нису посустајали и већим делом другог полувремена се играло на половини домаћина. Ту теренску надмоћ, Грађевинари су зналачки искористили u 22. другог полувремена. Лопту је, после неколико фаза, добио Стеван Николић, који феноменалним продором пробија одбрану Војводине и постиже нови есеј за тим са Бањице. Марко Капор је опет успешан у шуту за два поена, за повећање резлтата на 48:7. Гости су већ на неки начин почели са слављем, па је Војводина то искористила само 5 минут касније. После једне брзо изведене казне, лопта долази на крило, и Војводина постиже свој други есеј, за смањење резлтата на 48:12. Екипе су се после тога смењивале у поседу, али као да је Војводина имала већу жељу, док су играчи Рада хтели да мирно приведу утакмицу крају, па су се видно опустили. Резлтат тога је нови есеј за Војводину. Играо се 36. минут наставка и после изведене казне Лука Ракита, центар Војводине jе сјајно прошао одбрану Рада и положио лопту иза противничке гол линије. Рајко Јанковић је успешан из конверзије за 48:19. Играчи Рада, свесни опуштања, хтели су да утакмицу заврше, како су играли већину утакмице, доминацијом у нападу, одличним продорима и константним притиском. Успели су у тој намери, а резлтат тога је есеј. Владимир Радуловић, аријер Рада, је украо лопту из рака, и потом брзом реакцијом и продором по крилу постигао есеј за гостујућу екипу и на тај начин поставио коначан резлтат, Војводина 19, Рад 53.

Тренери, уједно и играчи на овој утакмици, Марко Капор и Милан Растовац су на терен у Новом Саду извели следећу екипу: Владимир Ђукић, Милан Трујкић, Предраг Вранеш, Реља Пећанац, Војин Карановић, Марко Ристић, Ален Ћосовић, Милан Растовац, Срђан Божић, Марко Капор, Лазар Татомир, Станислав Љубичић, Милан Орловић, Урош Јончић, Владимир Радуловић, Стеван Николић и Дејан Флори.

Након завршетка утакмице, представници обе екипе су одржали кратке говоре, поводом обележавања меморијалног турнира Лука Марин, а потом су обе екипе у пријатељким разговорима уживали, за рагбисте популарном “трећем” полувремену, чиме се рагби клуб Војводина показала као изузетан домаћин.

Снимак утакмице Војводина – Рад

 

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.