Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ПОБЕДА РАДА ЗА ВОЂСТВО У ФИНАЛНОЈ СЕРИЈИ

Datum: 01.10.2019 | Kategorija : Vesti

У недељу са почетком од 18 часова, на Ади Циганлији одиграна је прва утакмица финалне серије у домаћем рагби првенству. Главни актери су били Партизан, који је на овој утакмици био домаћин и наш рагби клуб Рад. Судије на овој утакмици су били Дејан Штиглић, Мирољуб Буквић и Немања Бабић. Публика је уживала у једној трилер утакмици пуној преокрета, у којој су Грађевинари изашли као победници и славили са 16:18. Храба и доста добра игра момака у плавим дресовима, уз могло би се рећи већи мотив, су главни разлози ове веома значајне победе. Рад је овом победом повео у серији која се игра на две победе са 1:0. Друга утакмица је на програму последњег викенда у октобру, а у међувремену до те утакмице наша репрезентаицја ће почети своје пропреме и одиграте две утакмице новог циклуса Конференције 2 Југ.

 

После прошлонедељног дебакла од Партизана (14:55), Рад свестан својих могућности, морао је и успео је много боље да одигра. Ипак Партизан први стиже до поена, преко свог отварача. Успешан у шуту за 3 поена је био Александар Андрић, а играо се 6.минут. Нешто мало касније, тачније у 12.минуту свој првенац, против Партизана, постиже наш талонер Милан Трујкић, за  вођство од 3:5. До краја полувремена се водила огромна борба, па тако и есеја није било, али јесте нових поена. Још једном је Андрић из казне погодио за 3 поена, за ново вођство партизана у 36. минуту, за 6:5, што је уједно био и коначан резлтат првог полувремена.

У другом полувремену скоро иста слика. Доста добра одбрана се играла на обе стране, па есеј није био ни на видику ни на једној страни. Управо због тако тврде и јаке одбране, десио си и жути картон. Наиме, крило партизана Владимир Дејановић је морао 10 минута напоље, што Рад користи и у 58. минуту преко аријера на овој утакмици Марка Капора из казне стиже до другог вођства од 6:8. Само 5 минута касније, Црно Бели опет преко свог, вероватно њиховог најбољег играча, Андрића преко казне и шута за 3 поена, опет воде 9:8. У тим моментима се играо заиста изванредан рагби, што у нападу, што у одбрани. Све то је кулминирало новим есејм та РК Рад. У 67 минуту, крило Плавих Стефан Јерковић постигао нови есеј за Грађевинаре, и у уз успешну транформацију за 2 поена Станковића, дошли до предности 9:15. Партизан је после тога видно “дао гас” и у силним налетима су грабили ка противничком есеју. Ипак Рад се заиста сјајно бранио, али је њихова одбрана поклекла у 74.минуту, кад је чеп Партизана Стефан Ћорђевић постигао есеј. Андрић је опет био прецизан у шуту, овога пута за 2 поена, али сасвим довољно да доведе Партизан у вођство 16:15, 5 минута пре краја меча. У 78. минуту, испоставће се Радов јунак, млади отварач никола Станковић је шутирао казну и био успешан за ново вођство Грађевинара од 16:18. Партизан је пред сам крај меча имао прилику да стигне до новог есеја и победе, али томе није успео и уз мало спортске среће Рад односи победу у овом мечу. Партизан 16, Рад 18.

За Рад на утакмици против Партизана су наступили: Владимир Ђукић, Милан Трујкић (5), Стеван Николић, Срђан Николић, Војин Карановић, Твртко Думанчић, Реља Пећанац, Мирко Ранковић, Милан Митровић, Никола Станковић (2, 3), Станислав Љубичић, Ненад Тодоровић, Миладин Живанов, Стефан Јерковић (5), Марко Капор (3), Немања Рикаловић, Ален Ћосовић, Лазар Татомир, Матеја Мујовић

Идемо даље у нове победе

САМО РАД!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.