Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

БОГАТ РАГБИ ВИКЕНД: ФИНАЛЕ ТОП 14, ЕП РАГБИ 7 ТРОФЕЈ, ПОСЛЕДЊЕ КОЛО СУПЕР РАГБИЈА, ЗАВРШНИЦА СП У20!!!

Datum: 13.06.2019 | Kategorija : Vesti

Рагби сезона не јењава, па тако и овај викенд нас очекује пуно доброг и квалитетног рагби програма: Финале Француске Топ 14 лиге, Европско Првенство у рагбију 7 – Трофеј, последње коло регуларног дела сезоне у Супер Рагбију, полуфинални дуели Светскот Првенства за играче до 20 година, јуниорско Европско Првеснтво у рагбију 7, бараж за улазак/останак у Европски Шампионат… но кренимо редом.

Једна од најквалитетнијих рагби шампионата, Француска Топ 14 лига, дошла је до самог краја. У суботу од 20:45 чаосва у великом финалу састаће се Тулуз и Клермон. По многима заслужено, јер су ове две екипе показале убедљиво најбољу игру током целе сезоне. Тулуз је остварио чак 21 тријумф и скупио 98 бодова за убедљиво место. У полуфиналу су савалдали Ла Рошел са 20:6. Тулуз је тим са највише трофеја у Француској, има чак 19, али је последњи пут освојио Топ 14 2012. Клермон са друге стране је завршио на другом месту уз скор 16-3-7 и 83 бода. У полуфиналу су били бољи од Лиона 33:13. Клермон је ове године освојио већ један трофеј, Челендџ Куп, па као благи аутсајдер, али са моћда већим мотивом улази у овај меч. Клермон је до сад само два пута био најбољи тим Француске. Последњи сусрет ова два тима је обележио нестваран меч. Тулуз је славио са 47:44, а у првом делу сезоне Клермон је на свом терену ремизирао 20:20 против суботњег противника. Дакле очекује нас веома велика борба за наслов првака Француске Топ 14 лиге.


У Загребу овог викенда одржаће се први од два турнира Европског Првенства у рагбију 7, у рангу Трофеј. Поред домаћина Хрватске, фаворити за освајање овго турнира су свакако Белгија, Украјина, Чешка и Литванија. Наредни турнир је следећег викенда, а град домаћин је нама дборо познат, Зеница у Босни и Херцеговини, а најбоља два тима ће се квалифковати на квалификациони турнир у Коломјеу 13/14 јула. Групе за предстојећи турнир у Загребу изгледа овако:

Група А: Шведска, Луксембург, Летонија и Босна и Херцеговина

Група Б: Белгија, Израел, Украјина и Чешка

Група Ц: Литванија, Данска, Хрватска и Бугарска

Поред сениорских екипа упоредно ће се играти и Европско Првенство за жене, као нама посебно интересантно Европско Првеснтво у рагбију 7 за играче до 18 година, где учествује и наша репрезентација. Србија се налази у групи А са Шведском, Летонијом и Словенијом. Пожелимо нашим Орловима много среће на предстојећем турниру.

Од Рагби Европа такмичења то није све. Очекује нас веома занимљив деул у баражу за останак, однсоно улазак у Европски Шампионат, најјаче репрезентативно европско такмичење после Купа Шест Нација. Главни актери су Немачка и Португалија. Немачка после неуспеха да се квалификаује за Олимпијаду, веома лоше је одиграла и ЕШ, па је убедљиво била последња са свих 5 пораза. Португалија са друге стране суперироно је освојила Европски Трофеј са свих 5 победа, од које је један историјска, јер су савладали Чешку са невероватних 93:0. Ипак сви ти предходни мечеви и резултати истих падају у воду, јер је ово меч на једну лопту, а из приказаних статистика, очекује нас узбудљив и неизвестан дуел. Меч се игра у Франкфурту, у суботу од 14 часова.


Супер Рагби првенство је дошли до самога краја регуларног дела. Овог викенда у петак и суботу је на програму псоледње коло. Браницо тутле Крусејдерси су обезбедили прво место, док ће се за друго место у генерелном пласману борити аустралиисјки тим Брамбис и највеће изненађење аргентиски јагуарски. Такође биће интересантна борба за улазак екипа у плеј оф, јер тренутно и 13. тим на табели Блуси, икмају шансу да се домогну завршнице. Да напоменео да тим из Крајстчрча две последње године је био најбољи савладавши оба пута јужноафричке Лајонсе и до сада су убедљиво најбољи тим јужне хемсфере са 9 освојених титула у овом најјачем клупоском рагби такмичењу.


Јуче је одиграно последње треће коло групне фазе Светског Првеснтва за играче до 20 година. Домаћин је Аргентина и управо је та селекција направила подвиг савладавши у последњем колу Француску 47:26. Тиме су Аргентинци обезбедили улузак у полуфинале где их у понедељак очекује дуел са Аустралијом. Други полуфинални пар чине Јужна Африка – Француска. Разочарење турнира је Нови Зеланд, који ће се морати задвољити утакмицама пласмана. Ол Блекси играју полуфинални дуел 5-8 места против Велса, док је други меч између Ирске и Енглеске. Мечеве за 9-12 места играју Шкотска – Италија и Грузија – Фиџи. Сви мечеви су на програму у понедељак. Док је финале и све преостали мечеви пласману заказани за 22. јун.


Што се тиче женске 7-це Светска Серија је стигла до самога краја. Овог викенда у Бијарицу, Француска, одиграће се последњи од 6 турнира. највеће шансе за коначан тријумф имају Новозеланђанке које су победиле на 4 турнира и држе убедљиво прво место са 92 бода. Американке су друге са 80 бодова, шко практично значи да је дамама са Новог Зеланда довољно да буду 7. на турниру у Француској, што је готово извесно да ће то да ураде. Уколико освоје титулу Нови Зеланду ће то бити пета титула у Светској Серији, а последњу су освојили у сезони 16/17.

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у европском и светском рагбију!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.