Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ЛЕНСТЕР ОДНЕО ПОБЕДУ У ГЛАЗГОВУ И ОСВОЈИО ПРО 14

Datum: 28.05.2019 | Kategorija : Vesti

Екипа Ленстера је у финалу Про 14 лиге победила Глазгов Вориорсе резултатом 18:15 и освојила свој шести трофеј у овом такмичењу. Плавци из Даблина су на тај начин ипак дошли до једног трофеја ове године, с обзиром да су изгубили у финалу Купа Шампиона од Сарасенса.

На препуним трибинама Селтик Парка, на којем се први пут игра једна овако битна рагби утакмица, гледаоци су имали и шта да виде. Иако је у питању био неутралан терен, са разлогом је на трибинама било више навијача “Ратника”, јер се меч управо играо у Глазгову. Као што се и предпостављало Глазгов је шансу тражио у свом већем мотиву, јер су практично играли пред домаћом публиком, док је са друге стране Ленстер, предвођен најбољим играчем света Џонијем Секстоном, је прекљена екипа, која је своју шансу тражила у искуству своје екипе и играња много утакмица за, што евопске, што националне трофеје последњих година. Првих десет минута утакмице, вероватно због важности утакмице, је протекло доста мирно. Видело да је Глазгов силно мотивисан, и тај свој сегмент је и донео разлтат. Играо се 14. минут, када су после десетак фаза Вориорси постигли есеј. Из рака, на 2-3 метра од гол линије, лопту је брзински подигао чеп Шткотланђана Фагерсон и положио лопту у есеј. Хејстингс успешно изводи конверзију за 2 поена, за вођство од 7:0. Следећи есеј се десио непун минут касније. После примања лопте са центра. Глазгов је одиграо пар фаза и кад је Хејстингс хтео да испуца лопту, деми Ленстера Лук МекГрат, је сјајно истрчао ка протиничком шутеру и изблокирао шут, а све је то добро испратио, центар Ираца Гери Рингроуз, и само дотакао лопту, која је већ била у есеју. Секстон није био успешан за 2 поена, па је резлтат у том тренутку гласио 7:5. У 22. минуту, Глазгов преко Хејстингса, који је био успешан у шуту из казне, повећава вођство своје екипе на 10:5. Пет минута касније Ленстер долази до свог другог есеја. Плавци су одиграли преко мелеа преко 15 фаза, да би на крају, искусни Киан Хили био најсналажљивији и уз помоћ својих саиграча Скота Фардија и Џека Конана постиже есеј. Овога пута Секстон је сигуран у конверзији и доводи Ленстер први пут у вођство од 12:10. У 35. минуту Сектон у шуту за 3 поена повећава преност на 15:10, то је уједно био и резултат првог полувремена. 

 

Друго полувреме је кренуло слично као и прво, јер се првих десет минута није ништа десило. Ипак у 49. минуту Кајл Стејн добија ћути картон, а два минута каније Секстон је успешан из казненог шута за повећање предности на 18:10. У 65. минуту се десио моменат који је могао скроз да промени ток утакмице, у корист Глазгова. После брзог аута, лопта стиже до аријера Ленстера Роба Кирнија, који шутира “свећу”. Приликом трка, није видео да је, аријер са друге стране, одлични Стјуарт Хог, већ ухватио лопту и док је био у ваздуху Кирни га је подкачио. Најџел Овенс, главни судија на мечу је пресудио да је ово ипак контакт за жути картон, не и за црвени, где је публика видно негодовала. Хог је чак извукао дебљи крај и морао је да напусти терен и тиме је неславно одиграо последњи меч за Вориорсе, јер ће следеће сезоне наступати за Екситер Чифсе. Глазгов није никако могао да наметне своју игру после тога, чак се играло више пред његовим голом. Ипак Вориорси се нису предавали и 5 минута пред крај утакмице су се напокон домогли противничких 22 метра. После одиграних пар фаза, на затовреној страни Глазгов је успео да направи вишак. Лопта долази до резервног стуба Грента Стјуарта, који као брзи воз протрчава по крилу и постиже есеј. Хејстингс није успео да претоври конверзију, па је резлтат гласио 18:15. Остало је мало времена до краја меча, а Ленстер је показао да је искусна екипа, задржавајучи лопту што је више могуће у свом поседу. И успели су до краја утакмице да  одрже противника, што даље од свог гола. На истеку 80. минута Скетон је испуцао лопту у аут и славље је могло да почне.  Уз констатацију да је Киан Хили проглашен за играча утакмице, на крају Ленстер 18, Глазгов 15, 

Ленстер: Есеји – Рингроуз (15.мин), Хили (27.мин), Конверзија – Секстон (29.мин), Казне – Секстон (35.мин, 51.мин), Жути картон – Кирни (65.мин)

Глазгов: Есеји – Фагерсон (13.мин), Стјуарт (74.мин), Конверзија – Хејстингс (14.мин), Казна – Хејстингс (22.мин), Жути картон – Стејн (49.мин)


Овог викенда су играна и два најквалитенија национална европска клупска првенства. У Енглеском Премиершипу су играни полуфинални мечеви, где су фаворити извојевали победе док је у Топ 14 било на програму последње коло, па су следћег викенда на програму 2 четвртфинална меча. 

Резултати полуфиналних сусрета Премиершипа:

Ескитер – Нортемптон  –  42:12

 

Сарасенс – Глочестер  –  44:19

Финале Енглеског Премиершипа је н програму 1. јуна од 17 часова а састају се Екситер и Сарасенс


Тулуз и Клермон као првопласирани тимови из Топ 14 су прошли директно у плуфинале, а четрртфинални парови, који се играју овог викенда су:

Расинг – Ла Рошел

Лион – Монпеље

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.