Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И УП Б
 1. РАД 1 1  0  0 25:0 5
 2. БРК ЦЗ 1 1 0 0 26:12 5
 3. ВОЈВОДИНА 0 0  0 0 0:0 0
 4. ДИНАМО 1  0  0  1 12:26 0
 5. ПАРТИЗАН 1 0  0 1 0:25 0

 

 1.Коло – 07-08.Март

  Партизан – РАД (0 : 25)

  Динамо – Брк ЦЗ (12 : 26)

 

 2.Коло – 14-15.Март

  Брк ЦЗ – РАД (- : -)

  Динамо – Војводина (- : -)

 

 3.Коло – 21-22.Март

  Војводина – Брк ЦЗ (- : -)

  Партизан – Динамо (- : -)

 

 4.Коло – 04-05.Април

  Динамо – РАД (- : -)

  Војводина – Партизан (- : -)

 

 5.Коло – 18-19.Април

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

  РАД  – Војводина (- : -)

 

 6.Коло – 25-26-Април

  Брк ЦЗ – Динамо (- : -)

  РАД – Партизан (- : -)

 

 7.Коло – 16-17.Мај

  РАД – Брк ЦЗ (- : -)

  Војводина – Динамо (- : -)

 

 8.Коло – 23-24.Мај

  Брк ЦЗ – Војводина (- : -)

  Динамо – Партизан (- : -)

 

 9.коло – 30-21.Мај

  РАД – Динамо (- : -)

  Партизан – Војводина (- : -)

 

 10.коло – Јесен 2020

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

  Војводина – РАД (- : -)

 

 11.коло – Јесен 2020

  Динамо – Брк ЦЗ (- : -)

  Партизан – РАД (- : -)

 

 12.коло – Јесен 2020

  Брк ЦЗ – РАД (- : -)

  Динамо – Војводина

 

 13.коло – Јесен 2020

  Војводина – Брк ЦЗ (- : -)

  Партизан – Динамо (- : -)

 

 14.коло – Јесен 2020

  Динамо – РАД (- : -)

  Војводина – Партизан (- : -)

 

 15.коло – Јесен 2020

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

  РАД – Војводина (- : -)


STADION

СРБИЈА БОЉА ОД СЛОВЕНИЈЕ! ПРВО МЕСТО НА ВИДИКУ! (Видео)

Datum: 13.05.2019 | Kategorija : Vesti

Репрезентација Србије је јуче на терену ФК Борац у Старчеву успешно пребродила препреку у виду репрезентације Словеније. Резлутат је на крају галсио 35:27 у корист Орлова. Овим тријумфом наши момци су остварили огроман корак ка остварењу свог циља, а то је освајње тренутне групе Европског Првенства, Конференицје 2 Југ и презлазак у ранг изнад у Конференцију 1 Југ, где ће следеће године сигурно играти Кипар, Хрватска и Израел, док ће Малта која је прва у тој групи покупшати да се пласира у Европски Трофеј. Ипак не треба да се прерано радујемо, јер нас очекује ипак још једна утакмица. Следеће суботе Србија ће гостовати репрезентацији Андоре, која је овог викенда доживела пораз од Бугарске у Софији. Бугари су славили са 41:20 и са том победом су преузели лидерску позицију групи. С обзиром да су Бугари завршили своје учешће, одигравши све утакмице, рачуница је јасна. Репрезентација Србије уколико оствари победу у Андори са бонус бодом, односно да да 3 есејеа више од противника, освојиће тренутну конференицју. Ово је јединствена прилика да се оствари највећи успех у протеклих више од 10 година, када је наша репрезентаијца наступала, у данас нешто иземењеном, Конференицји 1. Овим тријумфом Србија је напредовала на светкој рагби ранг листи са 85. на 81. место.

 

Србија – Словенија 35:27 (15:10)

Утакмица је од почетка имала висок интезитет, које су наметнуле обе слеекције. Словенија је била ближа постазању првих поена на утакмици јер су два пута имали скрам на 5 метара од нашег есеја, али су Орлови пожртвованом игром у одбрани, успели се одбранити. На прве поене смо чекали у 19. минуту, када је Никола Станковић иза казне био успешан за вођство од 3:0. У 25. минуту лепа акција Словенаца из аута, лопта је стигла до Блажа Пилка који је постигао први есеј на утакмицу за вођство од 3:5. Словеници су после тога имали још пар прилика за есеј, али срећом у пар наврата им је лопта испадала напред, па је резултат био не промењен, све до 30. минута. Ален Ћосовић је сјсјно пробио по крилу, и заустављен је на неколико метара од есеја. После тога, наши мелејци су одиграли пар фаза, да би лопта дошла до Николе Станковића који вешто заобилази свог чувара и постиже есеј по средини гола. Игор Дејнаовић, наш аријер је био прецизан у конверзији и резлтат је био 10:3. Словенци су после тог есеј притисли наше момке, који су се веома успешно и пожртвовано бранили. У 37. минуту Никола Станковић добија жути картон, што су 2 минута касније гости искористили и постижу есеј, одигравши сјајно из мола, за изједначење 10:10. Играло се заостално време првог полувремена. Орлови су успели да изнуде казну, и шутну лопту у аут на неких 15 метара од есеја. Сјајним и брзим молом из аута, наши момци су просто ушетали у есеј, па је Исток Тотић са лакоћом положио лопту за ново вођство 15:10. То је био резлтат првог полувремена.

У другом полувремену наши момци су креули од старта силовито, али нису успели да додћу до есеја. Потом је Словенија одиграла пар брзих акција, изнудивпи и казну, али нису шутнулли на гол, него су из аута хтели да диграју акцију, коју су наши Орлови успешно прочитали. Након тога водила се борба на средини терена. Играо се 52. минут. Скрам за наше момке на средини терена. Наш деми Јанко Земун Милинковић је сјајном соло акцијом претчрао скоро 50 метара и заустављен је на ивици есеја, али је сјајни на овом мечу Никола Станковић све то испратио, добивши оф лоад пас од Милинковића за свој други есеј на утакмици и успешну конверзију и вођство од 22:10. Недуго затим Словенија је у пар фаза раширла нашу одбрану, па су направили вишак на њиховој левој страни што је њихов стуб Тит Хочевар вешто искористиои и уз сјајну одбрану Милинковића, ипак успео да постигне есеј. Петер Кавчић, Словеначки отварач је успешан за два поена за 22:17. Непуна 3 минута касније, тачније 58. минут и нова казна за Србију и нови поени за Николу Станоквића за 25:17. Словенци у 60. минуту опет смањују резултат. Кавчић је успешан у шуту за 3 поена. Играо се 68. минут, и после пар акција мелејаца Србије, лопта је кренула са једног на други крај и стигла до Рајка Јанковића који бежи Словенцима по крилу и постише есеј за повећање предности на 30:17. Наши момци су после тога кренули још јаче, као да су видели моменат да преломе меч у своју корист. После доста одиграних фаза са једног на други крај, лопта стиже до нашег стуба Вранеша, који уз помоћ Дејановића и Живанова праве мини мол, и постиже есеј за повећање предности на 35:20. Словенија је кренула после тога на све или ништа, притискајући наше момке, ипак Србија се вешто бранила и задржавала лопту кад би стигла до ње. Ипак у 79.минуту постижу есеј за неизвесну завршницу. Кавчић је опет био сигуран у шуту за 2 поена за 35:27. Словенци су имали и шансу да узму бонус бод, али је наша репрезентација сјајно одиграла одбрану и успела да сачува свој есеј простор. На крају победа Србија 35, Словенија 27, на радост многобројен публике, која је заиста била одлична на овом мечу и поред сјсјне подршке Србији, имали су прилике да присуствују заиста добром мечу.

Србија: Есеји – Никола Станковић (31.мин, 51.мин), Исток Тотић (40.мин), Рајко Јанковић (65.мин), Предраг Вранеш (70.мин), Конверзије – Игор Дејановић (32.мин), Никола Станковић (52.мин), Казне – Никола Станковић (19.мин, 58.мин), Жути картони – Никола Станковић (37.мин), Марко Капор (80.мин)

Словенија: Есеји – Блаж Пилко (25.мин), Грега Миљуш (38.мин, 79.мин), Тит Хочевар (54.мин), Конверзије – Петер Кавчић (55.мин, 80.мин), Казне – Петер Кавчић (60.мин)

После ове победе креће се већ са припремама за наредну утакмицу, против Андоре, а трениери Љуба Буквић и АЛександар Попречица ће бити још јачи за пар играча који играју у иностранству, што нам још више улива наду, да можемо до тријумфа наредне суботе.

На овој утакмици су дебитовала три играча: Немања Рикаловић, члан Лознице, Ћорће (Џорџ) Паројчић који игра у Енглеској и члан нашег рагби клиба Рада Ален Ћосовић. Поред њега из нашег клуба за репрезентацију су наступали: Предраг Вранеш, Мирко Ранковић, Стеван Николић, Станислав Љубичић, Марко Капор, Урош Бабић, Миладин Живанов, Лука Нешић, Војин Карановић и Никола Станкоивић.

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.

Današnji mečevi