Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ФИНАЛЕ КУПА ШАМПИОНА И ЧЕЛЕНЏ КУПА – НАЈАВА

Datum: 10.05.2019 | Kategorija : Vesti

У суботу, око 8 увече, сазнаћемо ко ће бити уписан у историју, као клупски шампион Европе за 2019. У североисточном делу Енглеске, на чувеном Сент Џејмс Парку, у Њукаслу, састаће се две најбоље европске екипе, Сарасенс и Ленстер. Тешко је рећи ко је фаворит у овом мечу, а кладионице, дају благу предност Сарасенсима. Да подсетимо, прошле сезоне Ленстер је избацио Сарасенсе у четвртфиналу. Уколико било ко у суботу победи, са великом разликом, то ће бити изненађење, очекује се тешка борба за сваки метар терена и мала разлика у поенима, дакле тесна победа. Прошла су времена када су доминирали Манстер, Тулуз, Тулон, Лестер Тајгерси и Воспси. Сада главну реч у европском рагбију воде финалисти Купа Шампиона за ову годину. 
Заиста у питању су две машинерије, које годинама уназад, “газе” све пред собом у свим такмичењима. Колико је екипа Сарасенса доминантна, показали су прошлог викенда, када су у оквиру домаћег првенства, просто разнели актуленог првака Енглеске и лидера на табели, Екситер Чифсе са 37-8. У последње четери године, Сарасенси су три били прваци Енглеске и два пута прваци Европе, једном су освојили Куп Енглеске и један пут Првенство Енглеске у рагбију 7. 2014. изгубили су финале Купа Шампиона у Кардифу, од Тулона , за који су тада играли Карл Хејмен, Џони Вилкинсон, Брајан Хабана, Дру Мичел, Мет Гиту, Мартин Кастрођовани и још многе звезде… Сарасенси имају добру омладинску сколу и академију, која сваке године избацује нове таленте. Чета Марка Мекола, ирског стручњака је ове сезоне победила све на путу до Њукасла. Редом су као жртве падали Глазгов Вориорси, Кардиф Блузси, Олимпик Лион и Манстер. У редовима рагби репрезентације Енглеске су седморица играца Сарасенса. Најјачи адут има је свкако скрам. Предњаће Маори браћа Вунипола, као и тамнопути Маро Итоџе, вероватно најбољи играч друге линије на Свету. У другој линији је и аустралијски џин Вил Скелтон, висок 203 цм и тежак 135 кг. У трећој линији је јужноафрички крилни играч Скалк Бургер, жива легенда Спрингбокса. Што се тиче бекова тј. линије, екипи сигурност улива искусни капитен Бред Барет, који игра на позицији центра, а ту је и мозак екипе Овен Фарел, агресивни Енглез, који игра на позицији отварача, али се одлично сналази и на позицији центра. На крилу је познати Шкотланђанин Шон Мејтланд, а на аријеру вансеријски играч, Велшанин Лијам Вилијамс.

 

А шта тек рећи о Ленстеру? Да ли је довољан податак, да су чак 18 репрезентаваца Ирске, играчи покрајинског тима који води Лео Кален. Момци у плавој опреми (цији је симбол келтска харфа, њихов чувени музицки инструмент) газе све пред собом. Ленстер је један од четири европска тима, уз Лестер, Тулон и субтењг противника, који је успео да одбрани титулу првака Европе. Треба напоменути, да је Тулон једини успео да узме три “ушата” пехара за редом. Морамо поштовати плавце из Даблина и зато што су Свету рагбија дали једног од најбољих играча свих времена Брајана О`Дрискола. Занимљиво је да је Ленстер до сада одиграо пет финала евро купова и свих пет пута победио. Четири финала КЕШ-а, плавци су решили у своју корист и једно финале Купа Изазивача. Са пет титула Ленстер је рекордер по броју освојих титула у келтској лиги или Про 14. У претходна четири финала Купа Шампиона које је Ленстер играо и решавао у своју корист, падали су редом Лестер Тајгерси, Нортхемптон Сеинтси, Алстер и Расинг. Ленстер је прошле сезоне освојио дуплу круну, Куп Шампиона и Про 14, а близу је и да понови тај успех ове сезоне. Кључни играчи Ленстеровог скрама су Кијан Хили, Тед Фурлонг, Шон О`Брајан и Рис Рудок. Мозак линије је Џонатан Секстон, који је до сада постигао преко 1 400 поена за Ленстер. У линији су добри играчи, браћа Карни и Роби Хеншов.
У Њукаслу је рагби веома популаран, да подсетимо Џони Вилкинсон, један од најбољих отварача свих времена, је већи део каријере провео у Њукасл Фалконсима, који су ове сезоне нажалост испали из Премијершипа. Интересовање за финале Купа Шампиона је велико, организатори су јавили да су све улазнице распродате и да ће на стадиону бити преко 50 000 људи.


Вечерас у 20:45, у Њукаслу, одиграће се финални дуел Челенџ Купа између Клермона и Стад Рошела. Француско финале ове године у Челенџ Купу. По многима заслужено су Клермон и Стад Рошел стигли до финала, другог по јачини европског клупског такмичења. Од кад се игра ово такмичење, од 1996. године, највише успеха су имали енглески клубови који су се 11 пута домогли највишег трона. Француски клубови са друге стране су такође веом успешни. Поред 8 титула, чак 12 пута су поражени у финалима. Поред харлеквинса који је 3 пута освајао ово такмичење, један од 5 тимова који су 2 пута освајало Куп Изазивача, јесте управо један од финалиста, Клермон.

 

Клермон је ове године заиста показао да је озбиљна екика и да са разлогом може да жали што је прошлу сезону у Топ 14 завршио на 9. месту и задовиљио се само играма у Челенџ Купу, али не и Купу Шампиона, јер ове године како Клермон игра, по многима би био тврд орах и за најјаче европске клубове. Тренутно је други у француском првенстви и вероватно ће ту остати, јер је пропласирани Тулуз, два кола пре краја, доста одмакао. Ове године у Челенџ Купу, Клермон је био веома убедљив. Поред тога што је забележио свих 6 победа у групној фази, постигао је невероватних 304 поена и остварио максималан број бодова, 30. У четвртфиналу су савладали, опет убедљиву, Харлеквинсе са 61:38. Полуфинале је био велики испит за тим из Оверња, Јер су Харлеквинси пружили јак отпор, ипак недовољан да се изненади домаћин. Клермон је славио 32:27. Клермон је по многима апсолутни фаворит у овом финалном мечу, али остаје то да покаже и на терену.

Стад Рошел или Ла Рошел, како га многи зову, је ове године такође показао завидан квалитет, што Челенџ Купу, тако и у Топ 14 лиги, где је тренутно 4. на табели. Што се тиче групне фазе Купа Изазивача, Рошел је био доста добар. 5 победа уз један пораз. Тај једини пораз у групи су доживели на свом терену од Бристол Берса. Управо су се та два тима састала и у четвртфиналу, али је Стад Рошел ипак, кад треба, показао квалитет и славио са 39:15. У полуфиналу, поред Клермона, можда и најтежи овосезонски противник из овог ткамичења, Сејл Шаркс. Французи су у доста тврдој утакмици упсли да се домогну тријумфа, славећи са 24:20, чиме су домогли свог првог финала у Челеџ Купу.

Ове сезоне у Топ 14 лиги ова два противника су се састајала два пута. У октобру прошле године Рошел је славио као домаћин са 16:12, док се Клермон у јануару ове године реванширао и славио убедљиво са 44:19. Занимљиво је то да Стад Рошел још увек није победио на стадиону Пак дес Спортс Марсел Мишелин, дом рагбиста Клермона. 


Континетални Штит је такође дошао до завршне фазе. Иако су уласком у финале Јенисеј и Калвизано обезбедили да се следеће године такмиче у Челенџ Купу, ипак је ово финале и сваки освојен трофеј у неком од клупских европских такмичења је мотив више. Меч се игра у Њукаслу, на Кингстон Парку, са полетком од 15 часова.

 

Јенисеј из Краснојарска је свкако најтрофејнији тим од кад се огра ово такмичење од 2013. Они су у предходних 4 године стизали до пласамана у Челенџ Куп, а чак су и од 2017. године, од кад се играју финале овог такмичења, славили у оба финала. 2017. су били бољи од својих земљака, такође из Краснојарска. Красни јар је била жртва, а Јенисеј је био убедљив и славио са 36:8. наредне године су се са Красним Јаром сасаталу у полуфиналу, и успели су да проћу у финале где их је чекао Хајлдерберг. Славили су опет Руси, овога пута много тећа утакмица у путању, на крају је било 24:20 за Јенисеј. Као директни овосезонски полуфиналиста, Јенисеј се састао са Темишваром и славио у двомечу са укупних 58:52. Овај руски клуб тренутно држи примат и у националном првенству, где су у последњих 8 сезона, 6 пута освајали титулу.

Калвизано, поред Петрарке и Ровига, је по многима најјачи тренутно клуб у Италији, јер су тренутно Зебре и Бенетон из Тревиза, који играју у Про 14, тренутно много бољи од њих. Калвизано је много напрадовао последње деценије, где су чак 5 пута освојили национално првенство, док су два пута били поражени. Што се тиче Континентал Шилда, Калвизано наступа од почетка у овом такмичењу. 2015 су били успешни у двомечу против Ровига и домголи се Купа Изазивача и то им је био највећи успех, све до овог финалног дуела са Јенисејем. До финалног дуела са Русима су стигли опет преко Ровига, где су славили у двомечу са укупних 57:43

 

Куп Шампиона

Субота – 18:00ч, стадион Сент Џејмс Парк, Њукасл

Сарасенс – Ленстер

 

Челенџ Куп

Петак – 20:45ч, стадион Сент Џејмс Парк, Њукасл

Клермон – Стад Рошел

 

Континентал Шилд

Субота – 15:00ч, стадион Кингстон Парк, Њукасл

Јенисеј – Калвизано

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.