Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА ШАМПИОНА – НАЈАВА!!!

Datum: 20.04.2019 | Kategorija : Vesti

24. сезона најелитнијег, европског клупског рагби такмичења улази у саму завршницу. И док су европски великани у групној фази имали право на кикс, сада сваки пораз значи крај сна о освајању толико жељеног “ушатог” пехара. Титулу клупског шампиона Старог Континента су у досадашњој историји освајали Тулуз и Ленстер четири пута, Тулон три пута, Манстер, Воспси, Лестер Тајгерси и Сарасенси два пута, док су Брив, Алстер, Бат и Нортхемптон се једном окитили титулом најбољег европског клуба. Дакле француски клубови су овај трофеј освајали осам пута, исто толико пута су се евро титули радовали и енглески клубови. Шест пута је тријумфовао представник Републике Ирске и један пут представник Северне Ирске. Кардиф Блузси су једини велшки представник који је стигао до финала, али су дозивели пораз од француског гиганта Тулуза давне 1996. Шкотски, румунски и италијански клубови нису имали велике успехе у овом такмичењу. Клермон важи за најнесрећнији клуб, јер је чак три пута играо финале Купа Шампиона и сва три пута изгубио.

Субота 16:00ч Рико Арена, капацитет 32 000, Ковентри,
Сарасенс (Енглеска) – Манстер (Република Ирска)
Овај енглески рагби клуб са необичним називом, је настао пре 143 године. Основали су га студенти 1876. Сарасенси су настали као ривалски клуб локалном клубу Крусејдерси РФК (да  не буде забуне, реч је о енглеском, а не славном новозеландском клубу из Крајстчрча). Боје Сарасенса су црна и црвена. Тренер Сарасенса је ирски струцњак Марк Мекел, а капитен је искусни центар Бред Барет. Отварач Овен Фарел је водећи поентер екипе. Кључни играци су још и браћа Вунипола, Маро Итоџе, одлични велшки аријер Лијам Вилијамс и аргентински центар Марсело Бос. Сарасенси су три пута играли у финалу КЕШ-а, два пута су победили и један пут изгубили. Четири пута су били прваци Енглеске. Два пута су освајали Енглеско-Велшки куп. Сарасенси су моћан клуб и имају клубове филијале у Русији, Румунији, Грузији, САД, Кенији… Играју одлично ове сезоне и у Енглеској лиги и у Купу Шампиона. У четвртфиналу су разнели Глазгов 56-27. Имају перфектан скор на домаћем терену у оба такмичења. Нико их ове сезоне није победио на њиховом терену. У последњих пет утакмица, забелезили су два пораза и три победе, изгубили су као гости од Бата и Бристола. Свакако да ће Сарасенси бити фаворити у овом мечу против срчаног Манстера.

 

Манстер је ирски провинцијски тим, који представља покрајину Манстер, са седиштем у граду Лимерику. Боје Манстера су црвена и тамно плава. Манстер је изразито домаћинска екипа. Имају савршен скор на домацем терену 9-0-0 у такмичењу Про 14. Манстер има по многима најбоље навијаче на Свету, притом игра игра на њиховом храму рагбија, чувеном Томонд парку. На том стадиону је поклекао и свемоћни Нови Зеланд,  резултатом 12-0 давне 1978. Дакле оно што нису успеле озбиљне репрезентације, успео је један провинцијски тим. Аргентина, Јапан, Канада, Фиџи, Шкотска, Италија… никада нису победили Нови Зеланд, али је то успео један провинцијски тим, ирски гигант Манстер. Овај податак све говори. Баш зато је Манстер толико вољен и поштован међу људима који прате рагби, на свих 6 континената. Постоје навијачки клубови Манстера чак и у САД. Манстер је четири пута играо финале КЕШ-а, два пута је победио и два пута изгубио. Чувени мото Манстера је за “Храбре и верујуће ништа није немогуће. ” Са 30 000 навијача по утакмици Манстер је најгледанији тим Купа Шампиона, по тој статистици испада да сваки други становник Лимерика иде да гледа Манстер уживо. Манстер је основан пре 140 година и три пута освајао такмичење Про 14. и један пут Келтски куп и двадесет два пута интерпровинцијски шампионат Ирске. Манстер је у четвртфиналу као гост изненадио Единбург, али генерални проблем су слабије у гостима, па ће бити аутсајдер против Сарасенса. И претходне две године Манстер је долазио до полуфинала, где је био заустављен од Расинга и управо од Сарасенса. Капитен Манстера је Питер Омахони, а тренер Јужноафриканац Јохан ван Грен. Кључни играчи су Кит Ерлс и Конор Мареј, поред наведеног мелејца Омахонија.

 

Недеља 16:15ч, Авива стадион, капацитет 51 000, Даблин
Ленстер (Република Ирска) – Стад Тулуз (Француска)
У последњих десет година, Ленстер је освојио четири титуле првака Европе, а велики допринос томе дао је један од најбољих центара у историји овог витешког спорта, онижи генијалац Брајан О’Дрискол. Ленстер је основан пре 140 година, а боја Ленстера је плава и уедно представља истоимену покрајину, са седиштем у Даблину. Капитен и најбољи поентер Ленстера је Џони Секстон, а тренер је Лео Кален. Поред тога што су освојили четири пута Куп Шампиона, успели су да освоје и  један пут Куп Изазивача, двадесет два пута интерпровинцијски шампионат Ирске, један пут Келтски куп, два пута Британски и Ирски куп и пет пута такмичење Про 14. Данас. Ленстер у својим редовима има двојицу Аустралијанаца и двојицу Новозеланђања, сви остали играци су Ирци, па са правом можемо реци, да је Ленстер, репрезентација Ирске у малом. Кључни играци су браћа Карни, Роби Хеншоу, Џони Секстон, Кијан Хили, Рис Рудок и Шон О’Брајан. Ленстер брани трофеј од прошле године, а у последњих пет утакмица у свим такмицењима, забележио је само две победе. Узрок пада форме је наравно повреда Секстона, кога су лекари успели да опораве за ово полуфинале против Тулуза. Ленстер је до полуфинала дошао, тако што је елиминисао Алстер у четвртфиналу.

 

Стад Тулуз је највећи клуб на простору Европе. Француски гигант има годишњи буџет 32 милиона евра и у финансијском смислу је најмоћнији клуб на Свету. Стад Тулуз је основан 1907. Четири пута освајао Купа Шампиона, два пута титулу клупског првака Света, деветнаест пута Француску Топ 14 лигу и три пута Француски куп. Боје Тулуза су црна, црвена и бела. Тулуз игра јако добро ове сезоне у свим такмицењима. У групној фази КЕШ-а успели су да победе Ленстер у Француској. Ипак у полуфиналу биће гости. Тренер Тулуза је Уго Мола, а капитен је Зилијен Маршан. Тулуз је учествовао сваке године у овом такмичењу и по томе је јединствен. Шест пута нашао у финалу, од чега је четири решио у своју корист. У последњих пет утакмица у свим такмичењима, Стад Тулуз је забележио четири победе и један пораз. Изгубили су само од Тулона као гости. Кључни играци Тулуза су Јоан Уже, Максим Медард, бивси ол блек Џероме Каино, италијански талонер Леонардо Ђилардини и шкотски друголинијаш Ричи Греј. Стад Тулуз је стигао до полуфинала, пошто је у четвртфиналу уз пуно среће избацио француски Расинг 92.

Финале је на програму 11. маја на стадиону у Њукаслу.

Поред утакмица Купа Шампиона, овог викенда су на програму и полуфинални сусрети Челенџ Купа и реванша мечеви Континтнталног Штита

Полуфинални парови Челендџ купа:

Субота 18:30ч – Ла Рошел – Сејл

Субота 21:00ч – Клермон – Харлеквинс

 

 

Полуфинални парови Континентал Шилда:

Субота 10:00ч – Јенисеј – Темишвар (први меч 18:20)  

Субота 15:00ч – Ровиго – Калвизано (први меч 13:29)

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.