Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ВЕЛС ОСВОЈИО КУП ШЕСТ НАЦИЈА

Datum: 18.03.2019 | Kategorija : Vesti

Репрезентација Велса је овогодишњи освајач Купа шест нација. Победом у последњем колу против Ирске, Велс је дошао до своје 27. титуле, притом освојивши и 12. Гренд Слем, као екипа која је остварила све победе у једној сезони овог престишног такмичења. Велс је на препуном Миленијуум стадиону савладао Ирце 25:7. Енглеска је вероватно знајући дешавања у Кардифу, и да нема теоретске шансе да се попне на највише постоље, одиграла мало опуштеније против Шкотске и то је резултирало нерешеним исходом 38:38. Пар сати раније Италија је дочекала Француску и забележила пораз 14:25.

 

Италија – Француска: Италијани су дочекали Французе на свом Олимпику у Риму, надајући се победи у Шест нација, први пут после шест година. Ипак, прилику за победом, Аузури ће морати потражити тек следеће године, јер су Французи били успешнији и савалдали су домаћине на овом мечу, разултатом 14:25. Италија је добро отворила меч и са две казне дошла до вођства од 6:0. Французи су после слабијег старта, згусли своје редове и кренули много боље да играју и есејем у 16. минуту преко свог демија, Дупона дошли до предности, коју су одржали до самог краја. Италија је била надомак прекорета, али је минут пре краја меча Францукса постигла есеј и тиме осигурала тријумф. Француска је овим тријумфом освојила Ђусзепе Гарбиалди трофеј, копету годину за редомји се додљује победнику дуела ове две реперзентације, и притом заузела четрврто место у генерелном пласману. Са друге стране Италијани освојилу још једну”варјачу”, пету годину за редом.

Италија: Есеј – Теблади (55.мин), Казне – Алан (6.мин, 12.мин, 43.мин)

Француска: Есеји – Дупон (16.мин), Уже (46.мин), Пенау (79.мин), Конверзије – Нтамак (17.мин, 48.мин), Казна – Нтамак (21.мин), Дроп гол – Нтамак (63.мин)

 

Велс – Ирска: Велс је у овом мечу имао јасну ситуацију. Победом осваја Куп шест нација и Гренд Слем. Поразом упропашћују све што су до сад урадили… Велс је изабрао ово прво. Од судијинг звиждука за почетак меча, па све до краја меча, Змајеви су били ти који су доминирали. У прилог томе иде и есеј у 2. минуту преко Паркса. Овај, иначе најбржи есеј против Ираца, као да је дао још више ветар у леђа домаћој селекцији. Ирци са друге стране су правили почетничке грешке и многи ће сматрати да у направили и превише казни за овакав битан меч, јер су и Зелени имали мотив победе, којим би осигурали другу место, па чак и одбрану титуле, уколико би Шкотска савладала Енглезе. Велс је на полувремену водио са 16:0, У другом полувремену је наставио да повисује предност. Блистао је отварач Велшана Гарет Анскомб, који је имао стропроцентан шутерски дан 6/6 казне и 1/1 конверзије. Ирци су прве поене постигли тек у судијског надокнади, што довољно говори о игри и једне и друг селекције. Кад се сумирају утисци ове утакмице, или је Велс био превише јак, или се Ирска уплашила победе и била много слаба на овом мечу, све у свему заслужена победа Велса за историјки тријумф. Ово им је први трофеј Купа шест нација после шест година. Поред тога освојили су и Гренд Слем (тим са свим победама), Трилу Круну (тим са најбољим скором између Енглеске, Ирске, велса и Шкотске) и Доди Вир куп (победник дуела Велс – Шкотска). Од настанка Шест нација (2000. година), ово је Велсу четври Гренд Слем. Да напоменео овај успех Велса добија још на значају што је остварне без можда два најбоља играча. Ли Халфпени није играо због повреде, а бивши капитен Сем Варбартон се повукао због повреде. 

Велс: Есеј – Паркес (2.мин), Конверзије – Анскомб (3.мин), Казне – Анскомб (18.мин, 36.мин, 40+2.мин, 49.мин, 54.мин, 70.мин)

Ирска: Есеј – Лармур (83. мин), Конверзија – Карти (84.мин)

 

Енглеска – Шкотска: Утакмица која за обе екипе у резлтатском смислу није ништа значила. Енглеска је чувши резлтат из Кардифа и теоретски остала без шансе за титулу, док су Шкоти, ако ништа већ обезбедили да не буду последњи. Ипак ово је дуел екипа који траје скоро век и по, и самоим тим чини увек овај меч занимљивим. Енглези су пред својим навијачима у Лондону ипак хтели да се опросте на најбољи начин, победом. Тако је и меч почео. У 2. минуту Џек Новел постиже први есеј за Енглезе. У наставку Црвене Руже су настављали да “мељу” противника, ређали су се есеји, Ланчбери, Меј, казне Фарела за сигурно и убедљиво вођство. Шкоти су пред крај првог полувремена смањили резлтат за коначан резлтат првог полувремена, 31:7. Тај есеј пред крај полуврмена као да је нагосвестио бољу игру Шкота у наставку. И… тако је и уследило. Шкоти су потпуно променили приступ игре и уз неколико грешака Енглеза остварили историјски прекорет. На четири минута пре краја Сем Џонсон је постигао есеј за 31:38, вођство северних суседа. Ипак Енглези су се спасли бруке када је Форд постигао есеј у 84. минуту уз успешнну конверзију за коначних 38:38. Ово је највећи повратак неке екипе на мечу (-24) за нерешен разлтат у историји Купа шсет нација и уједно нерешена утакмица са највише поена у историји рагбија. Шкоти су постигли шест есеја, што им је рекорд, кад су у питању мечеви на Твикенхаму. Есејем Џонија Меја у 31. минуту Енглеска је оборила споствени рекорд остваривши најбржи офанзивни бонус бод (4 есеја).

 

Поред најбољег тима, одређене су номинације за најбољег играча, а то су:

Џош Адамс (Велс)

Том Кари (Енглеска)

Алан Вин Џонс (Велс)

Џони Меј (Енглеска)

Хадли Паркс (Велс)

Лиам Вилиамс (Велс)

Комплетна статистика првих пет играча из сваког сегмента:

 

У женском купу шест Енглеска је доминантно стигла до освојеног трофеја. Оне су постигле невероватних 278 поена на пет утакмица и са укупно 28 бодова стигле до 15. титуле уз 14. Гренд Слем. У последњем колу Енглескиње су биле више него убедљиве и савладале Шкотланђке 80:0 а остали резултатису:

Енглеска – Шкотска  –  80:0

Италија – Француска  –  31:12

Велс – Ирска  –  24:5

Код младића, играча до 20 година старости Ирска је стигал до титлуе и Гренд Слема. Ово је Ирцима тек први трофеј после 9 година поста. У последњем, петом колу су постигнути следећи резлтати:

Италија – Француска  –  31:35

Велс – Ирска  –  17:26

Енглеска – Шкотска  –  45:7

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.