Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

КУП ШЕСТ НАЦИЈА – ВЕЛС, ЕНГЛЕСКА ИЛИ ИРСКА?!

Datum: 15.03.2019 | Kategorija : Vesti

Овог викенда се затвара клапа на још једну незаборавну сезону Купа шест нација. Ова година је са још једним разлогом интересантнија, јер за трофеј у последњем колу конкуришу чак три репрезентације: Велс, Енглеска и Ирска. Све утакмице петог кола су на програму у суботу. Први ће на терен тога дана изаћи Италија и Француска. Главни меч биће сигурно одигран на Миленијум стадиону, где у утакмици за титулу Велс дочекује Ирску. Енглеска ће дочекати Шкотску нешто касније поподне и већ пре самог почетка ће знати да ли има шансе за титулу или не. Тренутно је Велс први са 16 бодова, а занимљиво је то да није узео ни један бонус бод. Енглеска је на бод иза Велсс, док је Ирска трећа са 14 бодова. Шкотска и Француска деле четврто место са 6 бодова, док је већ по навици Италија на последњем месту, без иједног бода. Најава мечева петг кола:

Италија – Француска

Субота 13:30ч у Риму, стадион Олимпико

Италија је још једном освојила “варјачу”, као награду за последњепласирани тим у Купу шест нација. У последњем колу ће покушати да остваре прву победу на свом терену у овом такмичењу после равно шест година. Наиме 2013. године Италија је била боља од Ирске 22:15. Што се тиче међусобних дуела између ове две селекције, Азури су последњи тријумф против Галских Петлова остварили исте године када су савладали и Ирце. Француска са друге стране је видно подмладила тим, али све сем победе Француза било би изненађење. Победник овог дуела осваја Ђузепе Гарибалди трофеј. Гарибалди је италијанки раволуционар, рођен у Француској, у Ници, а овај трофеј је установљен 2007. године. Француска је до сада десет пута освајала овај трофеј, док је Италија два пута била успешна.

 

Велс – Ирска

Субота 15:45ч у кардифу, стадион Миленијум

Утакмица сезоне за обе селекције. Змајеви су овогодишње највеће изненађење, јер њихов овако пласман нико није очекивао, првенствено због бројних повреда кључних играча. Велс који је као трећи фаворит ове године дошао на праг од историјског успеха у суботу ће имати прилику да пред својим навијачима освоји Шест нација први пут од 2013. године. Поред тога Велшани ће имати прилику да освоје и Гренд Слем (тим који оствари све победе), коју су освојили годину дана раније, 2012. године. Домаћин на овом мечу ће такође имати прилику да освоји и Труплу Круну, награда која се додељује тиму који има најбољи међусобни скор између бивших чланова такмичења Хоум Нејшнс (енг – Home Nations): Велса, Ирске, Енглеске и Шкотске. Гости, репрезентација Ирске, са друге стране имају, а опет и немају све у својим рукама. Жреб је тако хтео да се у првом колу састану са Енглеском и то ће их по свему судећи коштати титуле. Ту утакмицу Ирци су веома лоше одиграли, да би касније подигли форму и дошли до утакмице сезоне и прилику да одбране трофеј. Наравно доста тога зависи и од утакмице Енглеска – Шкотска, али свакако очекујемо прави спектаткл у Кардифу, где свака екипа има мотив победе. У досадашњим дуелима Велс има чак седамнаест победа више од Ирске, док је седам мечева завршено нерешено. Последњи дуел су одиграли у прошлогодишњем издању Купа шест нација. У Даблину је славила Ирска 37:27.

 

Енглеска – Шкотска

Субота 18:00ч у Лондону, стадион Твикенхам

Црвене Руже су апсолутни фаворити у овом мечу. Поред тога што имају шансу за титулу, Шкоти због повреда кључних играча нема чему да се нада, него часном поразу. Енглези су ове године показали најбољу офанзивну игру, а посебно ће бити упамћене убедљиве победе против Француске 44:8 и Италије 57:14. Такође тренутно држе примат и по индивудалним оставарењима. Овен Фарел је убедљиво први стрелац првеснтва са 48 порена, док Џони Меј предводи играче са највише есеја, има их пет. Ипак сва та остварења и победа против Шкотске ће пасти у воду, ако Велс савлада Ирску. Змајевима чак и бонус бод не треба, јер ће за титлу Гренд Слема добити бонус бод, па ће у случају победе Енглеза над Шкотском бити изједначени, али ће Велс бити у предности, јер је савладао Енглезе. Трофеј победника дуела Енглеска – Шкотска носи назив Калкута куп. Занимљиво да је прошле године Шкотска савладала Енглезе 25:13 и освојила тај трофеј. У међусобним дуелима између ових селекција, Енглекса је много боља. 75 победа у односу на 43 тријумфа Шкота, док је чак 18 мечева завршено без победника. Прошлогодишњи тријумф Шкота је био тек први после 11 година, док су Енглези као домаћини поклекли против Шкота на свом терену, давне 1983. године.

 

 

Код жена је такође на програму последње коло. Енглеска је надомак титуле и на свом терену против Шкотске ће имати прилику и званично да потврди да је најбоља женска европска селекција. Та утакмица се игра у суботу од 20:30 часова. Остале две утакмице су на програму у недељу: Велс – ирска 14:30ч и Италија – Француска 14:30ч 

 

Код играча до 20 година, све је већ позанто. Ирска је освојила титулу, док једином не знамо коме ће припаски “варјача” Италији или Шкотској. У петак су на програму сви мечеви. Италија против Француске игра од 18 часова, Велс – Ирска је на програму у 20:05ч, док се последњи меч Енглеска – Шкотска игра од 20:45ч.

 

Поред Купа шест нација, овај викенд биће резервисан и за најјаче клубове Француске, док ће најбољи тимови из Про 14, као и сви Енглески клубови одмарати, осим Нортемптона и Сарасинса, јер играју финале Премеришип купа. У Супер рагбију је на програму пето коло, док је у Евроспком Шампионату на програму последње коло.

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.