Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И УП Б
 1. РАД 1 1  0  0 25:0 5
 2. БРК ЦЗ 1 1 0 0 26:12 5
 3. ДИНАМО 2 1  0 1 36:45 5
 4. ВОЈВОДИНА 1  0  0  1 19:24 0
 5. ПАРТИЗАН 1 0  0 1 0:25 0

 

 1.Коло – 07-08.Март

  Партизан – РАД (0 : 25)

  Динамо – Брк ЦЗ (12 : 26)

 

 2.Коло – 14-15.Март

  Брк ЦЗ – РАД (- : -)

  Динамо – Војводина (24 : 19)

 

 3.Коло – Јесен 2020

  Војводина – Брк ЦЗ (- : -)

  Партизан – Динамо (- : -)

 

 4.Коло – Јесен 2020

  Динамо – РАД (- : -)

  Војводина – Партизан (- : -)

 

 5.Коло – Јесен 2020

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

  РАД  – Војводина (- : -)

 

 6.Коло – Јесен 2020

  Брк ЦЗ – Динамо (- : -)

  РАД – Партизан (- : -)

 

 7.Коло – Јесен 2020

  РАД – Брк ЦЗ (- : -)

  Војводина – Динамо (- : -)

 

 8.Коло – Јесен 2020

  Брк ЦЗ – Војводина (- : -)

  Динамо – Партизан (- : -)

 

 9.коло – Јесен 2020

  РАД – Динамо (- : -)

  Партизан – Војводина (- : -)

 

 10.коло – Јесен 2020

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

  Војводина – РАД (- : -)

 

 11.коло – Јесен 2020

  Динамо – Брк ЦЗ (- : -)

  Партизан – РАД (- : -)

 

 12.коло – Јесен 2020

  Брк ЦЗ – РАД (- : -)

  Динамо – Војводина

 

 13.коло – Јесен 2020

  Војводина – Брк ЦЗ (- : -)

  Партизан – Динамо (- : -)

 

 14.коло – Јесен 2020

  Динамо – РАД (- : -)

  Војводина – Партизан (- : -)

 

 15.коло – Јесен 2020

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

  РАД – Војводина (- : -)


STADION

РАДОВ РАГБИ ВРЕМЕПЛОВ! ЕПИЗОДА ДЕСЕТ: СТАНИСЛАВ ЉУБИЧИЋ

Datum: 05.03.2019 | Kategorija : Vesti

Након старих и прекаљених чланова Радовог сениорског тима, представљамо Вам једног од по годинама млађег, али по залагању у клубу и по играчком стажу искусног првотимца Станислава Љубичића, познатијег као Цане. Ево и његове приче.

“Било ми је 14 година када сам се први пут упознао са рагби игром. Клуб чије сам боје прво бранио је био РК Сингидунум. Први рагби кораци, иако у почетку трапави, су ми трасирали пут, не само спортски. Након тих почетничких “мука”, 2011. године, с пролећа, с неколицином саиграча сам се преселио на Бањицу и прикључио се вршњацима из тада рагби клуба Победник. Тај ћу период памтити као тежак али и изазован, јер смо тренирали често са старијим играчима. То је била прилика да очврснемо и ојачамо и физички и карактерно.
За репрезентацију до 18 година сам наступао две године заредом. Великим успехом сматрам што сам се и поред јаке конкуренције изборио за место у тиму. Титула капитена коју сам понео на турниру у Француској, дружење и нераскидива другарства, су за мене вечна и драга успомена.

 

Први наступ за сениорски тим сам забележио са непуних 18 година и то на гостовању у Зеници. Тада сам по први пут искусио “чари” сениорског рагбија и добио прве добре “батине” (смех). Та утакмица против Челика ми је уједно до сада најдража. То путовање, атмосфера на стадиону и јединствена хемија у нашем тиму, нешто су чега се често и радо сећам.
Ја на учешће у репрезентацији и ношење дреса Србије сматрам као велику част и привилегију. Само су ме озбиљне повреде могле спречити да конкуришем за место у тиму. Мислим да многи играчи, како млађи тако и старији, сувише олако гледају на играње за национални тим. Нема веће награде и признања за спортисту него да буде део те приче. Многи играчи у различитим спортовима проведу по читаве каријере а да не добију позив селектора. Дух и култ репрезентације су оно на чему треба радити, посебно у клубовима.

Наравно, рагби ми је омиљени спорт и пружа младом човеку прилику да се паралелно развија на физичком и психичком плану. Клубу и рагбију дугујем много- дали су ми подстицај да стално идем напред без обзира на тешкоће. Рагби клуб Рад сматрам својом другом кућом и планирам да још дуго будем ту на располагање, не само као играч већ и за све што је потребно.

Поред рагбија волим и кошарку којом сам се као клинац и бавио. Трудим се да погледам што више рагби утакмица, тога данас барем има и на претек. Омиљена репрезентација ми је Ирска, клуб Расинг а играч КЈ Стандер. Порука за крај? Па да се потрудимо више око клуба и рагбија у Србији уопште, јер наш спорт заслужује много већу пажњу и знатно више место него на коме је сада. Треба мало и одрицања, другари!”

Такав је наш Цане: скроман и пожртвован, пример за млађе али и за старије наше чланове. До следећег представљања јако у нову сезону и

САМО РАД!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.

Današnji mečevi