Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

КУП ШЕСТ НАЦИЈА – ТРЕЋЕ КОЛО

Datum: 21.02.2019 | Kategorija : Vesti

Предстојећи викенд нам доноси наставак такмичења у Купу шест нација. У суботу су на програму две утакмице. Француска ће угостити репрезентацију Шкотске, док ће се на острву одиграти, вероватно сусрет за титулу. Велс – Енглеска су главни актери, а победнички тим ће пректично освојити овогодишњи Куп шест нација. У недељу Италија ће дочекати Ирце. После два одиграна кола Енглеска и Велс су лидери, с тим што Енглеска са 10 бодова има 2 бонус бода више од западних суседа. Шкотска са 5 бодова је трећа, Ирска са 4 бода четврта, до ксу на зачељу Француска са само једним бодом и очекивано, Италија без бодова. Најава мечева трећег кола:

Француска – Шкотска

Субота 15:15ч у Сен Денију стадион Стад де Франс

Након катастрофе у Лондону, Француска је изгубила и теоретске шансе за освајање титуле. У наредна три кола ће играти за част. У предграђе Париза долази селекција Шкотске, која је у прошлом колу разорачарала своје навијаче, бледим издањем са пуно почетницких грешака против Ирске. У последњих 19 тест мечева, Французи су победили свега 3 пута. Иако имају добру индивидуалну статистику, нешто очигледно не штима у редовима троструких вицешампиона света. Са друге стране, Шкотска је последњи пут победила у Паризу давне 1999. Горштаци ће на овом мечу бити ослабљени, јер ће утакмицу у Паризу, због повреда пропустити Стјуарт Хог, аријер Шкотске и Фин Расел, отварач Расинга. Управо због тога, Француска је фаворит у овом сусрету, што због насталих кадровских проблема Шкота због повреда, што због домаћег терена и по статистици, квалитетнијег скрама.

 

Велс – Енглеска

Субота 16:45ч у Кардифу, стадион Миленијум

Каква посластица за све рагби сладокусце! Ова утакмица, коа што смо већ рекли, вероватно одлучити, која од ове две селекције је најбоља у Европи. Уједно ово је и окршај две најуспешније репрезентације старог континента. Велшани су чак 26 пута освајали титулу, а Енглези јос више, невероватних 28 пута. Што се тиче међусобноих дуела, Велс и Енглеска су до сада одиграли 131 тест меч од 1881. до 2019. 62 пута је победио Горди Албион, а 57 пута Велс, 12 пута је било нерешено. У последњих седам међусобних дуела, Енглези су победили шест пута, а Велс једном. Тај пораз Енглеза је био много болан, јер су Змајеви у сред Лондона, 2015. савладали домаћу селекцију, који је Црвене Руже коштао пласмана у четвртфинале Светског Купа. Тада се први пут догодило да Енглеска не прође групу на најважнијем такмицењу. Енглези су бриљирали у прва два кола ове сезоне Купа шест нација, али ће на овом сусрету бити ослабљени, јер због повреда неће играти стуб Вунипола и играч друге линије Итоџе. Пошто је један од најбољих крилиних играча треће линије икада, Сем Ворбуртон прекинуо каријеру због повреде, Велс ће на овом мечу као капитен предводити искусни Алан Вин Џонс. Велшани су у доброј форми и везали су 11 узастопних победа у тест мечевима ове и прошле године. 

 

Италија – Ирска

Недеља 16:00ч у Риму, стадион Олипико

Многи се увек запитају зашто Италија и даље наступа у овом такмичењу, поред 19 пораза у низу, последњу победу, на свом терену у овом престижном такмичењу Азури су остварили 2013. године управо против Ирске. Разлог зашто неке друге еворпске селекције не добију шансу уместо Италије је вероватно еконосмког карактера. Ипак и таква Италија ће покушати да понови партију од пре шест година и савлада Зелене. Капитен и предводник Азура на овом мечу бићо легендарни Серђо Парисе, играч са највише наступа у купу Шест нација (67), који од далеке 2002. предовди тим са Апенинског полуострва. Италија је у међусобном дуелу са Ирском изашла као победник шетири пута. Ирци са друге стране очекују сигуну победу, јер би пораз значио крај надањима да могу да одбране трофеј. за разлику од првог кола, где су кискнули претив Енглеза, уследила је сјајна партија недељу дана и победом против Шкотске, Ирци улазе у овај меч као апсолутни фаворити. Ирци ће свакако навијати за Велс, јер у последњем колу ће управо те две селекције одмерити снаге.

 

У женском Купу шест нација у суботу играју Италија – Ирска 19:45ч и Француска – Шкотска 21:00, а у недељу ће снаге одмерити Велс и Енглеска од 13:30ч. Код играча до 20 година, сви мечеви се играју у петак Италија – Ирска 19:00ч, Велс – Енглеска 20:25ч и Француска – Шкотска 21:00ч. Овај викенд ће бити испуњен и најквалиттенијим клупским првенствима. Активина ће бити Енглеска Премиершип, Француска Топ 14 и Про Д2, као и Про 14, док ће на јужној хемисфери бити на програму друго коло Супер Рагби серије.

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

 

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.