Ragbi klub Rad

Tabela

 

  Tим У П Н И УП Б
 1. РАД 3 3  0  0 182:19 15
 2. ПАРТИЗАН 3 2 0 1 54:40 10
 3. ВОЈВОДИНА 3 1  0 2 82:90 5
 4. ДИНАМО 3  0  0  3 20:189 0

 

 1.Коло – 02-03.Март

  Динамо – РАД (0 : 116)

 

 2.Коло – 16-17.Март

  РАД – Војводина (41 : 19)

  Партизан – Динамо (25 : 0)

 

 3.Коло – 30-31.Март

  Војводина – Партизан (15 : 29)

 

 4.Коло – 13-14.Април

  Динамо – Војводина (20 : 48)

 

 5.Коло – 20-21-Април

  РАД – Партизан (25 : 0)

 

 6.Коло – 04-05.Мај

  РАД – Динамо ( : )

 

 7.Коло – Јесен 2019

  Војводина – РАД ( : )

  Динамо – Партизан ( : )

 

 8.коло – Јесен 2019

  Партизан – Војводина ( : )

 

 9.Коло – Јесен 2019

  Војводина – Динамо ( : )

 

 10.Коло – Јесен 2019

  Партизан – РАД ( : )

 

  


STADION

РАДОВ РАГБИ ВРЕМЕПЛОВ! ЕПИЗОДА ОСАМ: НИКОЛА РОДИЋ

Datum: 04.02.2019 | Kategorija : Vesti

Свако ко познаје нашег Белог сложиће се да је то човек од мало речи-више воли дела, велики другар са још већим срцем, иза широкох рамена крије се још шира душа…

“Моја прва десетогодишња љубав, мало ме срамота (смех), је био фудбал. Како се број на ваги повећавао а шансе за моју фрхунску каријеру умањивале, почео сам да преиспитујем своју будућност у том спорту. У прилог томе је ишло и то што ми је коса била све ређа а брада све гушћа, те сам више личио на рагбисте са ТВ-а а све мање на фудбалера. Да поменем и то да су ме моји стари другари Ђука и Сима упорно наговарали да им се придружим на неком од тренинга. Након одслужене војске те 2010. сам обећање испунио и постао члан тада рагби клуба Победник. Одмах сам се пронашао у овом нашем, мушком и витешком спорту, мада ми је остало још навика из фудбала, које се испоље с времена на време најчешће на тренингу (смех).

 

Како је време пролазило, уз свесрдну помоћ саиграча, савладао сам основе рагбија и заувек заволео ову игру. Позиција талонера је та која је мене пронашла, иако се често запитам шта ми је ово све требало (смех)! Шалим се, играње за клуб у протеклих девет година је испунило мој живот и донело ми пуно позитивних ствари: другаре за цео живот, успомене са путовања, онај сјани осећај мира након великог напора али и победе. Донело ми је и велику част и обавезу, играње за националну селекцију. Те 2012. је уследио позив који сам и прихватио као велико признање. Прва утакмица на којој сам дебитовао за Србију је била против Израела. То гостовање, ново искуство, дружење и бројне анегдоте, али и горак укус пораза, све то ћу памтити заувек. Репрезентација је за мене светиња, те се последњих година нисам стављао на располагање селектора јер сматрам да само потпуно спремни играчи и ментално и физички, треба да носе српски дрес.

Сећам се и не тако лепих моменета када нисам био ту за мој Рад, када нисам био у стању да помогнем саиграчима и клубу. Трудио сам се и трудим се да превазиђем те потешкоће и да будем ту за Рад и другове. Тај осећај заједништва је непоновљив у било ком другом спорту. Зато ћу се и у будућности трудити да пренесем барем део тог осећаја и искуства на младе. Иако је тешко, мислим да наш клуб и рагби у Србији имају будућност за коју се вреди борити.

На крају, поред фудбала волим и рагби, мислим обрнуто (смех)! Од страних селекција највише волим и навијам за Аргентину, а играч за кога сматрам да је један од најбољих скрамаша, зна се- талонер Аргентине Агустин Креви. Да не дужим више, поздравља Вас Бели!”

Кратко и јасно, надасве весело, као и увек. Хвала Белом и надамо се да ће још дого носити Радов дрес.

САМО РАД!

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.