Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

ПРЕОКРЕТ ВЕЛСА, СИГУРНИ ШКОТИ, ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ДАБЛИНУ!

Datum: 03.02.2019 | Kategorija : Vesti

Одиграно је прво коло Купа шест нација за сезону 2019. Француска је у петак угостила Велс и поражена је 19-24, док су у суботу одигране две утакмице. Шкотска је савладала Италију 33-20, а за изненађење првог кола се побринула Енглекса која је као гост однела победу против фаворита Ирске. Извештаји са утакмица:

Француска – Шкотска: На стадиону Стад Франса у Сен Денију, Париз, Француска је дочекала репрезентацију Велса. Велшани су и поред измењеног кадра играча, првенствено због повреда били фаворити на овом мечу. Ипак Галски Петлови су фуриозно кренули и у 6. минуту преко свог чепа, члана Монпељеа, Луиа Пикамола постигла први есеј, уз промашену транформацију за два поена, повела са 5-0. Након тога Велс је консолидовао своје редове, успоставили су и теренску иницијативу. У 17.минуту аријер Велшана, Лиам Вилијамс, који је на овој утакмици мењао повређеног Лија Халпенија, је после неколико фаза пробио француску одбрану и постигао есеј, али ипак после успореног снимка се утврдило да му је приликом проклизавања до есеја испала лопта напред. То као да је пробудило Француску и Плави након три минута од поменутог догађаја постижу есеј. Сјајно је по левој страни пробио Јоан Уже, члан француског Тулуза. Пара је опет промашио шут за два поена, тако да резлутат био 10-0 у корист Француза. Велс већ видно нервозан и без решења дозволио Французима да из казне стигну до 13-0. Успешан у шуту за три поена је био француски отварач Камил Лопес, а да запечати лоше издање Велса у првом полувремену, побринуо се исти играч, дроп голом са 40 метара за коначан резултат првог полувремена Француска – Велс 16:0. 

Тек што је кренуло друго полувреме Велс је постигао есеј. Сјајно је кроз средину одбране Француза пробио крило Џон Адамс и асиситрао дебитанту Томосу Вилијамсу, демију Велшана, који је сјајно испратио акцију и не ометано ушетао у есеј простор. Отварач Гарет Анскомб је успешно претворио за два поена и смањио резлтат на 16:7. Ураган Змајева се наставио и у 51. минуту после катастрофалне грешке Ужеа, који је хтео да спаси да лопта не уђе у есје простор са њим, јер је проклизао, Џорџ Норт, крило Велса, је све то лепо испратио и покупо лопту на самој ивици есеја и са лакоћом постигао свој 38.есеј за националну селкцију. Анскомбу наравно није било тешко да погоди транформацију и тиме омогућио да приђу Плавима на само два поена заостатка, 16:14. Играчи у црвеним дресовима су наставили да “мељу” противника и стигли су до вођсва у 63. минуту, поготком из казне Дена Бигара, отварача који је ушао у другом полувремену, 16:17, води Велс. Француска се тргла после тога у успела да стигне до нове предности. Сјајни скрам Плаваца је успео да гурне скрам Велшана и том приликом не само да је освојио лопту, него и изнудио казну. С обзиром да се то све издешавало по средини на неких 10 метара од есеја Велса, Лопес је сигурним шутем довео Француску у вођство 19:17 у 70. минуту.  Франузи су хтели да постигну још један есеје и тиме осигурају победу, одмах наком успешне искоришћене казне. Деловали су силовито у том нападу, скупили Велшане на једну страну. Очекивано уследио је што бржи пренос лопте на други крај терена да се пробије одбрана Велса што лакше, Пара је извукао лопту из скрама и додао Лопесу, а овај брже боље прослеђује до Себастијана Вахамахине, који прави кардиналну грешку. Овај сјајни играч Клермона је хтео дугим пасом и прескоком да омогући чисту ситуацију и вреовато сигуран есеј за Ужеа, али је сјајни Џорџ Норт предвидео ситуацију, пресекао лопту и сигрним трком постигао свој други есеј на утакмици. Бигар је био сигуран и Велс води 19:24. Француска је до краја покушавала да дође до протвничког есеја, али безуспешо и остало је на крају Француска 19, Велс 24. 

Францсука у следећем колу гостује Енглеској, а Велс гостује у Риму, репрезентацији Италије.

Шкотска – Италија: На препуном Мерифилду у Единбургу, домаћин Шкотска је угостила репрезентацију Италије. Азури су као и до сада увек били аутсајдери, па тако и на овом мечу, али су показали и више него добру игру. После уводних одмеравања снага, репрезентација са Апенинског полуострва долази до предности од 0:3 у 10. минуту. Успешан шут из казне извео је отварач Томасо Алан. Ипак предност Азура је кратко трајала. Шкоти су одмах после шута са центра брзо стигли до лопте, и два минута касније након сјајне асистенције отварача Фина Расела, који је ногом пребацио на супротну страну терена до усамљеног Блера Кингхорна, коме није било тешко да положи лопту у противнички есеј, за вођоство од 5:3, уз неуспепну транформацију за два поена. Шкоти су од тог момента подигли темпо и притискали Италијане. Девет минута после првог есеја, уследио је и други. На десет метара од есеја гостујуће екипе, Шкоти су течном акцијом у линији, проследили лопту на други крај терена, а успешан у спуштању лопте у есеј је опет био крило Единбурга, Блер Кингхорн. Овога пута легендарни деми Шкотске Грег Леидлов је био успешан у шуту за два поена и повећао предност на 12:3. Тим резултатаом је завршено прво полувреме. 

Друго полувреме је почело како треба за Шкоте. У 47. минуту неколико фаза одиграних испред самог есеја гостију, лопта из рака стиже до Фина Расела, који грабером налази аријера Шкотске, Стјуарта Хога, који је сјајно испратио акцију и постигао есеј. Леидлов је опет успешан у шуту за два, чиме подиже предност на 19:3. Епитет играча утакмице је заслужено однео Блер Кингхорн. Играо се 54. минут када је после налета домаће селекције, Кингхорн сјајно одреаговао на пас свог демија и незаустављиво је протрчао кроз одбрану Азура, постигао свој траћи есеј и повећао предност на 24:3. Леиндлов погађа за два, 26:3. Италија је у том тренутку деловала заиста немоћно, а Шкотска оскољна уз огромну подршку навијача, наставила да “меље”. У 62. минуту, ново славље домаћина. Приликом једног шута Италијана у терен, на центру је лопту ухватио, аријер Стјуарт Хог и сјајном соло акцијом пробио Италијанску одбрану. Заустављен је надомак есеја, али ипак у наставку акције Италијани су били немоћни у намери да одбране есеје простор, јер је Џош Штраус сјајоним оф лоад пасом пронашао резервног центра, Криса Хариса, који постиже први есеј за национални тим. Расел успешно шутира за два поена и поставља резултат на 33:3. Славље је могло да почне, узет је офантивни бонус бод. Ипак утакмица је још трајала. Италија су ту опуштеност Шкота успелa да искористi. Tек што је кренуло време истицања казне због жутог картона резервног стуба Сајмона Бергана, тим у плавим дресовима на овом мечу, је постигао есеј. Сјајном реакцијом из рака, спретни деми Гиљермо Палацини, је подигао лопту и буквално се подвукао испод двојице Шкота за први есеј Италије на овом мечу. Успешан у шуту за два је био Алан, за смањење заостатка на 33:10. Четри минута касније нови есеј за госте. Крило Анђело Еспозито је постигао есеј уз промашен шут за два поена, за 33:15. У 76.минуту Италија је могла још више да смањи резултат али резервни отварач Ијан Мекинли није био успешан u шуту из казне. Нису се Италијни предавали ни после тога. Играо се 78. минут кад је Џими Туивати подигао лопту из једног рака и сјајним оф лоад пасом додао до усамљеног на крилу, Микела Кампањара. Кампањаро је сигурним трком и у ситуацији 2 на 1 додао до саиграча, такође крила, Анђела Еспозита, који постиже есеј за 33:20. Италијани нису успели да претворе два поена, и тиме је постављен коначан резултат, Шкотска 33, Италија 20.

Следећег викенда Шкотска дочекује Ирску, а Италија ће дочекати Велс.

 

Ирска – Енглеска: Еворпски, али и светски класик меч, одиграо се у престоници Ирске, где је домаћа селекција дочекала репрезентацију Енглеске. Ирска која брани трофеј, и која је главни фаоврит за освајање Купа шест нација, одмерила је снаге против екипе која је на папиру други фаворит, за освајање овог престижног такмичења. Од самог старта Енглези су деловали много одлучније у намери да се домгону противничког есеја. У тој намери су врло брзо и успели и то већ у другом минуту. Сјајним пребацивањем лопте на скорз леву страну, аријер Елиот Дејли је примио лопту и сјајно асиситрао до Џонија Меја, који постиже есеј, за рано вођство Енглеза. Капитен и отварач, Овен Фарел је био сигуран у шуту за два поена за преност од 0:7. Ирска се мало после тога консолидовала и смањила преност у 11. минуту, преко најбољег рагби играча за протеклу годину, Џонија Секстона. Секстон је био успешан у извођењу шута из казне за смањење резултата на 3:7. Одмах у следећем нападу, тачније при шуту са центра, лопту је примио крило Ирске, Кит Ерлс, који је “свећом” хтео да освоји простор Енглеза, али приликом шута мало грубљи је био играч треће линије, Том Кари и заслужено добио жути картон. Ирци нису искористили предност играча више и таман кад је истекла казна за жути картон и кад се Енглеска комплетирала, Ирци су дошли до есеја. Играо се 25. минут, уследио је аут за Ирску, па сјајна мол акција, који је заустављен на метар од есеја Енглеза, ипак одмах у настваку акције, стуб Киан Хили подиже лопту и постиже есеј. Секстон је успешан у конверзији за два поена, па поставља у том тренутку резлтат 10:7. Ирска је доста деловала бојажљива и несугурна у пар наврата, па тако у 30. минуту дозволи Енглезима врло лак есеј. Из једне од акција Енглеза на линији 22 метра од Ирског есеј простора, лопта је стигла до аријера Елиота Дејлија. Он је упутио грабер, у намери да пронађе крило Кита Еванса. Лопта је докотрљала до есеја и  покупио је крило Ирске Џејкоб Стокдејл, који је са лоптом ушао у есеј простор. Уследила је немарност Стокдејла, јер га је стигао Еванс и приликом покушаја обарања натерао је крило Ирске да му испадне лопта у есеју, а сјано испраћену акцију, крунисао је есејем Елиот Дејли, који је само поклопио слободну лопту у есеју Ирске. Фарел је опет био прецизан за 10:14. Узбуђења није било до пред сам крај полувремена. Енглези су последњем минуту првог полувремена, били на ивици да постину есеј. Уследиле су пар сјајних пик енд го акција. Мако Вунипола је постигао есеј, али је судија приликом гледања успореног снимка утврдио да се “јединица” Енглеске приликом пада, морао да остави лоту, а не да направи још један потез на земљи унапред. Енглеска је у тој акцији имала предност за казну, па није хтела да ризикује у  наставку акције. Успешан шут за три поена је извео Овен Фарел за постављање коналног реултата првогполувремена 10:17.

Деловало је да ће Ирска од самог старта другог полувремена додати гас, али није. Енглеска је доста дборо читала Ирске нападе. Ирци су први постигли поене у наставку. Успешан шут из казне извео је Секстон за смањење на 13:17 у 55. минуту. После тога уследила је равноправна борба, поготово на средини терена. У том “натезању” са противником Енглеска се боље смашла. Играо се 65. минут. Скрам на центру за Енглезе. Лопта је брзо стигла на крило до Џонија Меја, који је приликом затварања од стране Ирских линијаша, упутио шут. Сјајно је пратио акцију други центар Хенри Слејд, који био најбржи и лопту која је била на ивици есеја, просто унео и положио у есеј Зелених. Судија је морао да погледа успорени снимак, јер је постојала сумња да је Слејд био испред Меја, кад је овај упутио шут, али одлука је остала на снази, и Енглеска повећава резултат на 13:22. Фарел није претворио за два поена, али је био сигуран приликом извођења казне у 70. минуту, за 13:25. Ирска никако није могла да успостави теренску иницијативу и деловали су заиста немоћно. Та немоћ их је и коштала још једног есеја. Приликом грађења једне од акција из својих 22 метра, лопту из рака деми Ирске, Конор Мари, шаље до Секстона. Секстон је хтео брже боље да дода свом центру лопту, али није видео Хенрија Слејда, који је био сналажљив и упоран. Пресекао је лопту, успео је да спречи да му испадне напред и неометано је положио у есеј простор Ираца. Фарел је сигуран у шуту за два за повећање предности на 13:32. С обзииром да је остало четири минуте до краја, Енглези су почели са слављем, а још већи разлог за задовољством јете чињеница да у осовојили офанзивни бонус бод. Опуштеност Енглеза пред крај меча, у 80. минуту Ирска је искористила да постигне есеј. Џон Куни је постигао есеј, и то свој први за националну селекцију. Секстон је успешно извео шут за два поена и на тај начин поставио коначан резлтат, Ирска 20, Енглекса 32.

У наредном колу Ирска ће имати неугодно гостовање у Шкотској, а прилику да настави са добром игром, Енглеска ће имати против Француске, на свом терену.

 

 

Парови наредног кола:

09.02.2019  –  15:15ч  –  Шкотска – Ирска

09.02.2019  –  17:45ч  –  Италија – Велс

10.20.2019  –  16:00ч  –  Енглеска – Француска

 

Поред сениорског рагбија Купа шест нација, у надметању најбољег се такмиче и жене и играчи до 20 година. Код дама су постигнути следећи резлтати:

Ирска – Енглеска  –  7:51

Шкотска – Италија  –  7:28

Француска – Велс  –  52:3

 

Резултати првог кола Купа шеест нација за играче до 20 година

Ирска – Енглеска  –  38:27

Шкотска – Италија  –  22:32

Француска – Велс  –  данас у 15:00ч

 

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

 

 

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.