Ragbi klub Rad

Tabela

  A LIGA I P N I B
 1. RK PARTIZAN 6 6  0  0 29
 2. RK RAD 6  3  0  3 14
 3. BRK C. ZVEZDA 6  0  0  6 3

 

  B LIGA I  P  N  I  B
 1. GRK VRŠAC 2 0 1  10
 2. RK VOJVODINA 2 0 0  10
 3. RK DINAMO 1954 1 0 2  5
 4. RK LOZNICA 0 0 2  0

 


РАДОВ РАГБИ ВРЕМЕПЛОВ! ЕПИЗОДА ПРВА: ВЛАДИМИР ЂУКИЋ

Datum: 18.12.2018 | Kategorija : Vesti

Некако је природно да са представљањем “Радоваца” кренемо од капитена. Владимир Ђукић, популарни Ђука, капетан нашег сениорског брода, играч који се одавно уписао у “Клуб 100” по броју одиграних утакмица за први тим, неколико пута проглашаван за најбољег играча, стандардни репрезентативац… Могло би још много тога да се каже о Ђуки, али је најбоље да нам понешто и сам исприча.

 

“Рођен сам као врло млад… Шалим се (смех)! Своје прве рагби кораке направио сам у РК Палилулац, који је те 2003. године радио са младима са леве обале Дунава. Мој први тренер био је Влада Мишковић, легендарни стуб, који ме је и упознао са овом позицијом. Можда судбина, а можда и логичан избор због килаже (смех), углавном ово је позиција коју играм и у клубу и у репрезентацији.

У РК Победник тренер нам је био чувени Боле Стругар. Он нас је све и заразио вирусом познатим као рагби. Још се сећам његове мотивационе реченице: “Брже то мало, мајмуне борчански!” Боле ме је научио да је рагби начин живота и да не бирам битке, већ да будем увек ту за клуб и репрезентацију.

У Раду сам стасао у сад већ једног од “старијих”, иако неки никако да се пензионишу као играчи па ми одузимају ову титулу (смех). Прошли смо заједно и лепе и тешке тренутке, моји саиграчи и ја. Од чинило се бесконачног низа победа до играња без резервног играча. Многи талентовани млади људи су отишли из рагбија прерано. Морамо сви заједно да се потрудимо да атмосферу у и око тима подигнемо на још виши ниво и да те играче покушамо да вратимо. Јер све нас веже једна идеја – рагби!

Иначе, омиљена рагби селекција ми је Нови Зеланд, а играч кога највише ценим је Сем Вајтлок. Поред рагбија волим сноубординг, хокеј… Не волим да причам пуно, па ћу и завршити са поруком младим играчима: не одустајте лако од својих циљева и будите увек уз клуб, вратиће вам се вишеструко.”

Ето, капитен као и увек-кратко и јасно.
До следећег рагби времеплова 

САМО РАД!

 

Komentari

Vaša korpa