Ragbi klub Rad

Tabela

  A LIGA I P N I B
 1. RK PARTIZAN 6 6  0  0 29
 2. RK RAD 6  3  0  3 14
 3. BRK C. ZVEZDA 6  0  0  6 3

 

  B LIGA I  P  N  I  B
 1. GRK VRŠAC 2 0 1  10
 2. RK VOJVODINA 2 0 0  10
 3. RK DINAMO 1954 1 0 2  5
 4. RK LOZNICA 0 0 2  0

 


НАСТАВАЉА СЕ ГРАНД ПРИ СЕРИЈА У РАГБИЈУ 7

Datum: 28.06.2018 | Kategorija : Vesti

Овог викенда се наставља најквалитетније рагби 7 такмичење у Европи – Гранд При Серија. Домаћин је француски Маркуси, двадесет пет километара удаљено насеље од Париза. Као и предходно такмичење, које је одржано у престоници Русије у Москви, и овогодшње такмичење се игра у 3 групе:

Група А: Ирска, Пољска, Шпанија и Eнглеска

Група B: Немачка, Русија, Португалија и Грузија

Група C: Италија, Француска, Велс и Шведска

Систем је такав да у групи игра свако са сваким. После тога се игра систем елиминација, за свако место понаособ. Укупно 32 утакмице су пред нама, а све то моћи ћете пратити на  сајту Rugby Europe .

На првом овогодшњем турниру велико изненађење је приредила екипа Немачке која је стигла до финала, али ипак је Ирска била јача и славила 28:7. Да се подсетимо, не тако давно 2015. године, Ирска је финалу играла против репрезентације наше земље у Загребу и веома брзо као што видимо су се домголи европског врха у овом олимпијском спорту, рагбију 7.

После француске рагби 7 караван се сели у енглески Ексетер (7-8 јули), а завшница је заказана у Пољској у Лођу (8-9 септембар). Титулу брани селекција Русије, која се до последњег турнира борила са Ирском за титлу, али су баћушке биле испред Ирске са 74 бода, док су Ирци освојили 72 бода.
Поред другог кола за мушкарацe, лепшој половини овог спорта ово ће бити први турнир. Код дама титулу брани такође Русија, а заниљиво je да је и код жена као и код мушкараца вицешампион у 2017 години била екипа Ирске.
Уживајте у још једном рагби викенду.

 

ЛИНК ЗА ГЛЕДАЊЕ | LIVE STREAM | CLICK HERE

 

 

ЛИНК ЗА ГЛЕДАЊЕ | LIVE STREAM | CLICK HERE

 

 

 

Останите уз сајт рагби клуба Рад и пратите вести и дешавања у домаћем и светском рагбију!

 

 

 

Komentari

Vaša korpa