Ragbi klub Rad

Tabela

  A LIGA I P N I B
 1. RK PARTIZAN 6 6  0  0 29
 2. RK RAD 6  3  0  3 14
 3. BRK C. ZVEZDA 6  0  0  6 3

 

  B LIGA I  P  N  I  B
 1. GRK VRŠAC 2 0 1  10
 2. RK VOJVODINA 2 0 0  10
 3. RK DINAMO 1954 1 0 2  5
 4. RK LOZNICA 0 0 2  0

 


100 ГОДИНА СРПСКОГ РАГБИЈА

Datum: 14.06.2018 | Kategorija : Vesti

 


Поводом обележавања стогодишњице српског рагбија, на Стадиону Краљ Петар Први у Београду (ФК Рад) 16. и 17. јуна одржаће се традиционални међународни турнир

„Mozzart Београдски Победник 2018“

који организује рагби клуб Рад, под покровитељством компаније Mozzart.


Турнир ће бити одржан у знак сећања на прву рагби утакмицу коју је наша репрезентација одиграла 1918., а која се рачуна као почетак историје српског рагбија. Посебно занимљиво јесте то што се утакмица коју су први српски рагбисти одиграли против екипе Британских колонија у Единбургу сматра првом званичном утакмицом репрезентације Србије у свим спортовима, као и то што ће на Свечаној скупштини Рагби савеза Србије, 15. јуна у хотелу Зира, бити присутни потомци српских дечака из Единбурга. Такође, сениори и јуниори из рагби клуба Џорџ Хериотс на турниру ће одиграти утакмицу са данашњим српским репрезентативцима.

"Serbian Boys" - Први српски рагбисти који су обележили почетак традиције дуге 100 година

“Serbian Boys” – Први српски рагбисти који су обележили почетак рагбија у Србији, вечна им слава и хвала!

Поред репрезентације Србије и екипе Џорџ Хериотс из Единбурга, на турниру ће у сениорској, јуниорској и женској конкуренцији учествовати и CSA Наводари из Румуније, RFC Zlin из Чешке, Ippokratis из Грчке, Гладиатори из Републике Српске, као и домаће екипе рагби клубова Рад, Партизан и Војводина.

Свечаној Скупштини Рагби савеза Србије присуствоваће многи високи званичници, међу којима ће бити и амбасадор Велике Британије Денис Киф, награђени заслужни појединци, представници Олимпијског комитета Србије, Министарства омладине и спорта Републике Србије и многи други.

То ће бити изузетна прилика да се одужимо на гостопримству које су Шкоти у време најтежих момента наше историје указали српској деци прихватајући их и пружајући им образовање и сигурност, када је Српски Потпорни Фонд, уз помоћ Владе Краљевине Србије, донео одлуку да један број дечака који су заједно са Српском Војском преко Албаније дошли у Грчку, пошаље на опоравак и школовање у Велику Британију и Француску. Прва група од 27 српских дечака је већ у јуну месецу 1916. смештена у Џорџ Хериот школу у Единбургу, у којој су заволели рагби и почели да га тренирају. Прву званичну утакмицу одиграли су 11. априла 1918. у Единбургу против селекције Британских доминиона, победивши их резултатом 8-3.

Турнир почиње у суботу 16. Јуна у 11:00, а завршава се у 18:00 часова, док програм у недељу, 17. Јуна почиње у 10:00 и завршава се у 17:00 часова. 

 


ПРОСЛАВИТЕ ВЕК СРПСКОГ РАГБИЈА СА НАМА!

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН!


 

Информације о распореду утакмица и екипама учесницама налазе се ОВДЕ

 

Komentari

Vaša korpa