Ragbi klub Rad

Tabela

  A LIGA I P N I B
 1. RK PARTIZAN 6 6  0  0 29
 2. RK RAD 6  3  0  3 14
 3. BRK C. ZVEZDA 6  0  0  6 3

 

  B LIGA I  P  N  I  B
 1. GRK VRŠAC 2 0 1  10
 2. RK VOJVODINA 2 0 0  10
 3. RK DINAMO 1954 1 0 2  5
 4. RK LOZNICA 0 0 2  0

 


О РЕКОРДИМА, МЛАДОСТИ И ИСКУСТВУ

Datum: 07.05.2018 | Kategorija : Vesti

 
Завршен је још један циклус такмичења сениорске репрезентације, испуњен ишчекивањима, разочарањима, битним и одлучним тријумфима, сјајном завршницом и на крају олакшањем.
 
Пролећни део донео је већу посвећеност, одлучност и истрајност, што је резултирало победом у Словачкој као и тријумфом над сјајним и фаворизованим Кипром. Тај сусрет је, нарочито прво полувреме, усудићу се да кажем, можда и понајбоље издање сениорске екипе пред домаћом публиком које је аутор овог текста посматрао. Поред сјајног осећаја и опстанка у актуелној групи, ове две утакмице су биле и изузетно значајне за наш клуб. 
 
Поред играча који су стандардни чланови А селекције, Капора Ђукића, Вранеша, Живанова, Стевана Николића, младих Костадиновића, Карановића и Терзића, наш Рад је дао и најмлађег играча у тиму, перспективног Аљошу Аврамовића. Овај млади деми је показао велики потенцијал и надамо се да ће га наступи са најбољим српским рагбистима подстаћи да још више тренира и напредује.
 
Искуство, пожртвовање, давање целог себе у сваком мечу је оно што краси нашег Марка Капора, који је поред тога што је најстарији првотимац у овом циклусу, поставио и веома значајан рекорд. Наиме, са највише одиграних, чак 46 утакмица у националном дресу, Марко је ушао у историју рагбија у Србији. У години када се обележава век од прве утакмице српских рагбиста, с поносом истичемо овај податак и желимо Марку још наступа у дресу са рагби шљивом на грудима. Ово уједно треба да је и важна лекција свим младим рагбистима РК Рад да се труд, рад и несебична посвећеност увек исплате.
 
    Марко Капор
   
    Датум рођења: 24/7/1980;
    Број наступа у дресу националног тима: 46 (тренутни рекорд);
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Спој младости и искуства- формула за успех и будућност! САМО РАД!

Komentari

Vaša korpa