Ragbi klub Rad

Tabela

  A LIGA I P N I B
 1. RK PARTIZAN 6 6  0  0 29
 2. RK RAD 6  3  0  3 14
 3. BRK C. ZVEZDA 6  0  0  6 3

 

  B LIGA I  P  N  I  B
 1. GRK VRŠAC 2 0 1  10
 2. RK VOJVODINA 2 0 0  10
 3. RK DINAMO 1954 1 0 2  5
 4. RK LOZNICA 0 0 2  0

 


STADION

SLIKE

Error, no Ad ID set! Check your syntax!

СЕНИОРИ ИСПАЛИ ИЗ БОРБЕ ЗА КУП

Datum: 14.11.2016 | Kategorija : Vesti

ppppp

Субота је била резервисана за четвртфинални сусрет Купа Србије за сениоре између рагбиста Партизана и Рада. Киша које неумољиво падала читаве ноћи и јутра, побринула се да услови за игру на терену покрај Савског језера буду тешки, прави јесењи.

Екипа Рада је у овај меч ушла с намером да помрси рачуне актуелном освајачу Купа. Од самог старта кренуло се жестоко у освајање противничког дела терена. Доминантан скрам и организована линија били су оно што се дало видети на терену. Играчи Партизана су снажном одбраном успели да зауставе упорне нападе наших момака. Напоменимо да је првотимцима Рада фалило и мало спортске среће у пресудним трнуцима за постизање поена. И на овој утакмици реализација је фалила након стрпљиво изграђених напада. Главни судија на мечу, Дејан Штиглић, показао је два жута картона у првом полувремену и то Хаџићу из Рада и Станићу из Партизана. Резултат првог дела је био 0-0, што говори у прилог тврде и неизвесне утакмице.

У другом делу сусрета виђена је слична слика, с тим да су умор и тежак терен дошли по своје, па игра у скраму и у ауту није била сигурна као у првој половини утакмице. И даље смо упорно нападали, стварали прилике и приморавали противнике да праве прекршаје. Један такав је искористио Стефан Јерковић и 50. минуту постиже из казненог ударца прве поене на утакмици: 0-3 за “Грађевинаре”. Играчи Партизана су тражили своју прилику из контра напада и прву озбиљнију су и уграбили у 65. минуту, када после шута на нашу половину терена први до лопте долази Игор дејановић и постиже, испоставиће се, једини есеј на утакмици. Сигуран у претварању био је Прерадојевић и поставио резултат 7-3. До краја је тренер гостујуће екипе Милан Орловић покушао изменама да надомести то мало што нам је фалило да тријумфујемо на овом мечу. Искусни Марко Капор је унео свежину у нападу наше линије, али недостатак концентрације у завршници нас је пратио до краја утакмице.

Резултат 7-3 довољно говори о утакмици, тврдој и жестокој, правој рагби представи. На крају је само један победник, овога пута је то била екипа Партизана, којој честитамо. Честитамо и нашим момцима који су подигли значајно ниво игре и превазишли слабости виђене на претходним утакмицама. Ова екипа има велики потенцијал у младости и квалитету, који треба да потврди, надогради и искористи. Само кроз упоран рад је тако нешто и могуће.

До краја сезоне сениори наредне суботе дочекују одличну екипу Наде из Сплита, у заосталој утакмици другог кола РРЦ такмичења. Биће то сјајна прилика да млади играчи дају све од себе и против јаког противника подигну ниво игре за још један степеник. Иако остаје жал за победом, идемо даље, само напред и САМО РАД!

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.