Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

РЕГИОНАЛНА ЛИГА-ВЕЛИКА ШКОЛА

Datum: 29.09.2016 | Kategorija : Vesti

рад1

Пре него што наставимо са текстом, желимо да се извинимо свим поштоваоцима РК Рад због неправовременог извештавања на сајту. Разлог је био технички квар, који је сада отклоњен, те поново можете пратити  рагби дешавања на нашој званичној страници.

Две утакмице у овогодишњем издању регионалног првенства-два пораза. То је биланс досадашњег учинка наше екипе у окршајима са најбољим тимовима региона. Иако бројке показују резултат, РК Челик-РК Рад 25-3 и Далмација-РК Рад 59-19, иза њих стоји једна другачија прича-победничка.

И пре самог старта РРЦ шампионата, у нашем клубу смо били свесни да млада и недовољно искусна екипа неће бити довољно конкурентна у сусретима с младим, али у сениорској конкуренцији далеко искуснијим тимовима из Босне, Хрватске и Словеније. Учињен је велики напор, пре свега финансијски и организациони, да се учешће у такмичењу уопште и реализује. Подсетимо да је екипа Рада једини представник српског рагбија, јер је екипа шампиона БРК Црвена Звезда раније одустала од такмичења. Стручни штаб на челу са искусним тренером Орловићем, нашим Зрикијем, је покушао да на сваком тренингу извуче максимум од младића који су тек загазили у сениорске рагби воде.

Сусрет у Зеници са старим знанцима, рагбистима Челика, је могао сасвим другачије да се резултатски заврши. Недостатак смирености и искуства у одсутним тренутцима пред есеј простором домаћих, спречио је реализацију поена за наш тим. Резултат на крају првог дела 10-3 је давао наду да се у наставку ствари могу преокренути у нашу корист. Али пропусти у одбрани и мањак концентрације у нападу су омогућили екипи Челика да утакмицу приведе крају резултатом 25-3. На лицима младих Радоваца се осликавао умор, али и жал за пропуштеним. Међутим, нисмо са стадиона на Камберовића Пољу изашли погнуте главе-сваки од играча дао је у том тренутку све од себе и пружио борбену партију.14516601_1757741784500149_6985143936619258632_n

 

За гостовање у Макарској смо знали да неће бити нимало лако: прошлогодишњи вицешампион регионалног такмичења, екипа Далмације, тим састављен од најбољих рагбиста РК Макарска Ривијера и РК Сињ, је и овом издању један од најозбиљнијих конкурената за највиши пласман. Прилично стидљиво је наша екипа ушла у овај меч и већ на почетку примила неколико брзих есеја. Опет смо платили данак неискуству и недовољно комуницирали у одбрани, што су домаћини итекако знали да искористе. У другом делу утакмице, наши рагбисти су још жешће наваљивали на одбрану домаћих, па су постигнути и први есеји у регионалном такмичењу за РК Рад. Иако резултатски висок, 59-19, овај пораз је показао у појединим моментима да се ова екипа Рада може итекако носити са јечим и искуснијим противницима.

Оно што је неопходно да истакнемо је велико залагање и сјајне партије младих Хаџића и Јерковића, као и искусног репрезентативца Мирка Ранковића. Ова два сусрета су нам донела много: хомогенизовање тима, искуство неопходно да бисмо сазревали као екипа, као и велику победу аматерског рагбија над свим потешкоћама са којима се клубови у Србији данас суочавају. Атмосфера након обе утакмице, топлина са којом смо дочекани и у Зеници и у Макарској, су оличење рагби духа и највоља слика нашег спорта. Сигурни смо да ће сви у клубу извући максимум из овога искуства и још више оснажити све структуре у клубу за предстојеће изазове. Убрзо нас очекују одлучујуће утакмице у домаћем првенстви и Купу, које ћемо дочекати још спремнији и одлучнији. Само напред и САМО РАД!

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.