Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

SUNOVRAT SEVERNE HEMISFERE

Datum: 19.10.2015 | Kategorija : Vesti

blaks

Nakon 8 Svetskih Kupova u ragbiju desilo se ono što se do sada smatralo nezamislivim, a to je da među 4 najbolje ekipe na šampionatu nema niti jedne sa severne zemljine polulopte, delu sveta gde je ova igra i nastala. Naime nakon četvrtfinalnih okršaja između 4 reprezentacije sa Severa i 4 sa Juga desilo se do sada nezamislivo. Sve pobede odneli su južnjaci, ostavivši Evropu bez učesnika u polufinalu. Tako su Francuska (6 puta polufinalista), Engleska (5 puta polufinalista i jednom osvajač takmičenja), i Vels (dva puta polufinalista) ostali bez borbe za trofej Vilijama Veb Elisa. Takođe polufinale je i dalje ostalo nedostižno za Irsku koja je na Svetski Kup došla kao najbolja selekcija sa starog kontinenta (3. mesto na listi World Ruby). Ipak ni to nije bilo dovoljno.

Nekako upravo je Irska najveće razočarenje, nakon Engleza koji su kao domaćini propustili šansu da se uopšte nađu u borbi za medalje zazevši “samo” treće mesto u grupi “smrti”. Od Iraca se to svakako nije očekivalo pogotovo nakon fantastičnih pretstava u grupi gde su ispred Francuske zauzeli prvo mesto i zakazali borbu sa ipak najslabijom reprezentacijom sa Juga, Argentinom. Da se ne pobeđuje na papiru već na terenu pokazali su “Los Pumasi” pregazivši prvaka Evrope (osvajač Kupa 6 Nacija)  sa 43 prema 20. Plasiravši se po drugi put među 4 najbolje ekipe.

Da se Evropa nije tako lako dala govore i utakmice između Južne Afrike i Velsa, kao i Australije i Škotske. Obe evropske reprezentacije izgubile su u poslednjem delu utakmice boreći se do samog kraja. Hrabri Škoti umalo nisu iznenadili drugog najvećeg favorita za osvajanje, i u tesnom porazu 35:34 pokazali kako se igra za svoju zemlju i da su ipak sve ekipe itekako pobedive. Pokušao je to i Vels, čvrsto i hrabro, taktički fenomenalno da se domogne polufinala i to preko leđa “najčvršće”ekipe na Kupu, Južne Afrike. Nije im to uspelo samo zbog pada koncentracije u poslednjim momentima meča. Ostaje pitanje bi li do toga došlo da su Velšani imali na raspolaganju ceo željeni tim te da su ih povrede zaobišle. Ipak kao i Škoti mogu biti zadovoljni učinjenim na ovom Kupu.

Oni koji svakako to ne mogu su Francuzi, kako rezultatom tako i igrom. Jesu naleteli na Novi Zeland, ali su i jedini iz Evrope koji su znali da ih pobede na Kupu do sada. Ovoga puta ne da nisu uspeli da ih iznenade već da se propisno obrukaju debaklom od 49 poena razlike. 62:13 je rezultat koji će dugo potsećati Francusku da se više ne nalaze u Svetskom vrhu u ragbi sportu. Te će trostruki finalisti morati nešto pod hitno da menjaju ne bi li se vratili na stare staze.

Ovo je najveći krah evropskog ragbija u istoriji i prvi veliki nakon 1995 na kom jedan jedini put neka evropska reprezentacija nije igrala u Finalu takmičenja. Koji su razlozi za to treba dobro da istraže velike evropske ragbi nacije kako bi u budućnosti mogle da se nadmeću sa “južnjacima” za najvredniji ragbi trofej na Svetu.

Screenshot_6

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.